У Чернівцях керівник патрульної поліції, який агітував за Клічука, звільнив з посади поліцейського, за підтримку іншої партії

18.01.2021

Головному патрульному не сподобалась рамка під аватаркою підлеглого у фейсбуці

У Чернівцях патрульного поліцейського Вадима Борлодяна звільнили з посади через рамку під аватаркою у фейсбуці. Ще 11 поліцейських, після службового розслідування, отримали догани та попередження.

Проблеми у Вадима Борлодяна почались після того, як він на своїй особистій сторінці в мережі Фейсбук, встановив під сімейною фотографією рамку зі словами «разом зробимо більше». Рамка не містила назв політичних партій, але під час місцевих виборів це гасло використовувала партія «Народний контроль», тому керівництво патрульної поліції попросило його прибрати рамку, а коли він не погодився, звільнили з посади.

У патрульній поліції розповіли, що таке рішення прийняли тому, що він не лише використовував рамку, а поширив допис політичної сили на своїй сторінці, а поліцейські мають бути політично нейтральні.

Та підґрунтя такої принципової позиції керівництва патрульної поліції Чернівецької області стає зрозумілим, якщо зайти на фейсбук-сторінку начальника патрульних Олега Йосипіва. Він не приховував своїх політичних симпатій до Романа Клічука та «Єдиної альтернативи» і під час виборів поширював політичні дописи цієї політсили. Проте жодного службового розслідування щодо нього проведено не було.

Дружина Вадима Борлодяна Ірина Сандуляк, яка також працює в патрульні поліції, обурюється таким рішенням і зазначає, що вони будуть боротися, щоб відновити справедливість.

«Ми з Вадимом прийшли в поліцію 5 років тому і повірили в реформу для цього? Це тепер він має сказати нашому синові , що його звільнили, бо, зі слів тих, хто проводив розслідування, він аватарку у фейсбуці поставив?! Я одна цього не розумію?», – написала Ірина Сандуляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини