ЦВК звільнила людину Клічука з ТВК за саботаж роботи комісії

06.01.2021

Також центрвиборчком достроково припинив повноваження ще 5 членів Чернівецької ТВК

Центральна виборча комісія винесла постанову про припинення повноважень 6 членів Чернівецької міської територіальної виборчої комісії.

Нагадаємо, 25 грудня 10 представників партій «Рідне місто» та «Команда Михайлішина» подали заяви до ТВК, але комісія вже декілька разів не може зібрати кворум для прийняття рішення, через цілеспрямований зрив засідань декількома членами ТВК підконтрольних міському голові Роману Клічуку.

Зокрема серед тих, кому ЦВК достроково припинила повноваження у зв’язку з двома і більше неявками на засідання виборчої комісії без поважних причин, є експрацівниця Романа Клічука Оксана Кінащук, яка була введена у склад комісії за квотою «Студентської партії України». Кінащук тривалий час очолювала юридичний відділ компанії «Рома», яка належить Роману Клічуку.

Також ЦВК достроково припинила повноваження Лідії Гузик політична партія «За майбутнє», Олександра Трофимчука партія «Слуга народу», Андрія Осовалюка партія «Солідарність жінок України», Івана Мітріка «Партія чернівчан», Ігора Паневського «Громада і закон».

Нагадаємо, що наступне засідання міської ТВК призначено сьогодні на 15 годину. Наразі в комісії лише 12 членів, допоки партії чиїх членів виключили зі складу ТВК не запропонують заміну. Для кворуму і прийняття рішення міською ТВК необхідна явка 10 членів комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини