Сесія міськради по-новому: Роман Клічук не надав слово чернівчанам, які відстоювали інтереси громади міста

29.12.2020

Міський голова відмовився надати слово голові асоціації голів ОСББ Чернівців, яка хотіла роз’яснити важливість фінансування однієї із програм

Сьогодні на сесії міської ради, під час розгляду бюджету міста, сталася подія, яка мабуть яскраво окреслила майбутню лінію співпраці громади міста та нового мера. Вперше міський голова навідріз відмовився надавати слово чернівчанам, які прийшли підтримати одну із програм, фінансування якої урізали в десять разів.

Депутат Михайло Яринич (Народний контроль) попросив підтримати повне фінансування програми по «револьверному фонду», яке урізалі з 1,15 млн грн до 100 тисяч грн і зазначив, що в залі присутня  голова асоціації голів ОСББ Антоніна Ясінська, яка може розповісти наскільки важлива дана програма. Однак міський голова Роман Клічук відмовився надавати слово.

Депутат закликав нового міського голову не повторювати помилок Каспрука, не відгороджуватись від людей і вислухати чернівчан, надати одну хвилину людині, яка прийшла відстояти важливе для чернівчан питання. Однак Клічук зазначив, що слова чернівчанці не надасть, оскільки все обговорювалося на бюджетній комісії, куди, до речі, запросили лише «своїх» депутатів.

Депутат міськради Яна Брус, такі дії мера назвала неповагою щодо чернівчан, які прийшли на сесію відстояти важливу для міста програму.

«Ця людина за одну хвилину роз’яснить суть цієї програми набагато краще ніж будь-хто це міг би вивчити просто з паперу. Чернівчани прийшли на сесію, вони просили всього на всього одну хвилину для виступу. Вперше за 4 роки моєї громадської діяльності у цій сесійній залі, людям не надали слово. Це не повага до цих людей, люди прийшли не для того щоб просити гроші, вони прийшли для того щоб розказати суть цієї програми, ми приймаємо бюджет. Ви обговорювали це питання на бюджетній комісії не запрошуючи безпосередньо тих людей, які мають до цього пряме відношення. Люди цим живуть цілий рік, просто би заслухали їх…», – обурилася депутат міськради.

Довідка: З огляду на те, що впровадження енергозбережувальних заходів вимагає чималих коштів, пошук фінансування є одним з найперших завдань, що встають перед ОСББ. Револьверний фонд є сучасним інструментом альтернативного фінансування об’єднань, який активно використовується у західних країнах. Ідея «револьверного» фонду полягає у наданні «дешевих» поворотних позик для потреб учасників фонду; повернені кошти далі використовуються для фінансування інших учасників. У випадку асоціації ОСББ такі позики можуть надаватися для впровадження елементів теплової модернізації будинку (наприклад, заміни вікон, чи утеплення зовнішніх стін), або ліквідації аварії в будинку – що для новостворених об’єднань є чи не катастрофою, оскільки необхідні кошти об’єднання збирати просто не встигають. Окрім того, кошти з револьверного фонду можна взяти на погашення енергоефективних кредитів.

Фото: ФБ сторінка “ЄА”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини