Голова ОДА сподівається, що Чернівецька міськрада, попри порушення законодавства, все ж прийме бюджет

28.12.2020

Чернівецька міська рада не змогла вчасно прийняти бюджет порушивши бюджетний кодекс України

Замість 11 районів в Чернівецькій області буде 52 громади, які мусять докласти всіх зусиль, щоби життя буковинців у громадах було на високому рівні. Проте деякі громади області і досі не прийняли бюджет на наступний рік. Про це сьогодні під час пресконференції заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Зокрема бюджетний кодексу України порушує і Чернівецька міська рада, яка не спромоглася у відведені терміни прийняти головний фінансовий документ міської територіальної громади на наступний рік. Проте голова ОДА сподівається, що міськрада все ж завтра зможе прийняти бюджет на 2021 пік.

«Я дякую всім головам об’єднаних територіальних громад, які спромоглися не порушити бюджетний кодекс України і вже прийняли бюджети наших громад. Сподіваюся, що із таким невеликим запізненням, але не забариться і ще одна ОТГ, а саме Чернівецька. Чернівецька міська рада найпізніше завтра повинна прийняти бюджет міста для того, щоб працювати і увійти в новий фінансовий рік озброєними», – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Нагадаємо, що нова міська рада, під керівництвом Романа Клічука, провалила прийняття бюджету міста у вказані законом терміни, чим порушили бюджетний кодекс України. Не зважаючи, що сесії відбувалися три дні поспіль, до розгляду бюджету депутати так і не дійшли, обмежившись розподіленням владних крісел у Ратуші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи