Голова ОДА розповів коли завершать будівництво КПП «Красноїльськ»

28.12.2020

У державному бюджеті закладені кошти на добудову автомобільного пункту пропуску на українсько-румунському кордоні

Один з буковинських довгобудів, – контрольно-пропускний пункт «Красноїльськ» на українсько-румунському кордоні, мають добудувати у наступному році. Про це на пресконференції повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Про побудову автомобільного пропускного пункту пропуску «Красноїльськ», говорять вже кілька років. Вже й гроші виділяли, і почали будувати, але роками він стоїть недобудований. За словами голови ОДА, можна лише помріяти, щоби Чернівецька обласна адміністрація отримала в управління і забезпечила також ефективне, швидке завершення будівництва і ремонту цих КПП. Але оскільки за кордон в державі відповідає Митна служба та Державна прикордонна служба, то це є їхня зона відповідальності.

Проте Сергій Осачук зазначає, що впродовж 2020 року у нього було десятки перемовин, телефонні дзвінки, особисті зустрічі в Києві, а також в ОДА, щодо завершення цього будівництва, тож він робить усе від нього належне, щоб цей пункт пропуску таки запрацював у наступному році.

«Всі пункти пропуску на державному кордоні України та Румунії є дуже актуальними, тому що ми сповідуємо європейську інтеграцію, ми повинні забезпечити найбільш комфортні умови перетину кордону, співпраці, взаємодії, бізнесової, економічної, культурної, туристичної і людської. Тому ми обов’язково це зробимо.

Ви знаєте, що реформування митної служби, передача з ДФС до ДМС, яка постійно супроводжувалась зміною голів і керівництва, воно цей процес затягнуло. Єдине, що можу сказати, що у державному бюджеті на 2021 рік закладені кошти на добудову нових КПП уздовж всього державного кордону України, в тому числі і на КПП “Красноїльськ”.

Сподіваюся, що в 2021 році КПП Красноїльськ зможе відкрити свої гостинні ворота для того щоб приймати гостей з ЄС до нас в Україну», – зазначив Сергій Осачук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи