«Єдина альтернатива», за допомогою озброєних тітушок, спробувала захопити ТВК

04.12.2020

Озброєні загони Клічука увірвалися на засідання міської територіальної виборчої комісії та побили ветерана АТО

Вчора о 16 годині партія «Єдина альтернатива» провела пресконференцію, на якій вимагали остаточних результатів виборів. А у разі, якщо вони не будуть встановлені, кандидат в депутати від «Єдиної Альтернативи» Тарас Прокоп закликав громадськість влаштувати тиск на членів ТВК. Але ніхто не очікував, що партійці Клічука під словами «тиск громадськості» мають на увазі озброєних тітушок, яких вони привели на засідання ТВК.

Коли в ТВК комісія зібралась о 18 годині на засідання щоб виконати вимогу «Єдиної альтернативи» і затвердити результати виборів, кандидати в депутати від цієї партії стали затягувати час та вимагати перерахунку по одній із дільниць, по якій вже є рішення суду, і раніше їм було відмовлено у цьому. Для переконливості до будівлі ТВК увірвалися близько 30 озброєних молодиків, які в більшості були представниками приватної охоронної агенції «Тигр», яка працює на Романа Клічука. Альтернативщик Василь Зазуляк завів тітушок з собою і на засідання комісії ТВК. За нашою інформацією із надійних джерел, щонайменше 12 тітушок були озброєні травматичною зброєю.

«Приблизно о 18.30 на сходи під приміщенням ТВК зайшли до 30 молодиків спортивної статури. Всі в темному одязі і темних масках. На запитання: «Ви від кого? Ви до кого? Навіщо прийшли?» не відповідали. Довелось викликати поліцію», – написала  на свої сторінці в мережі фейсбук головний редактор МТРК «Чернівці» Лариса Сергєєва.

Молодики влаштували штовханину з однією із кандидаток в депутати, а згодом по звірячому побили ветерана АТО. Під час побиття, за нашою інформацією, дісталося і керівнику Шевченківського відділу поліції. Керував побиттям кандидат в депутати від партії «Єдина альтернатива» Андрій Пуздряк. Його та двох тітушок затримали спецпризначенці, які прибули на місце події.

Зрештою спецпризначенці поліції заблокували тітушок і комісія ТВК змогла встановити остаточні результати виборів.

Це не перша спроба «Єдиної альтернативи» встановлювати свої порядки, які не мають нічого спільного і законодавством України, за допомогою тітушок, раніше вони вже блокували приміщення ТВК. Також за допомогою приватної охорони «Тигр» Роман Клічук не пустив Олексія Каспрука на дебати. Щоправда яку мету переслідували озброєні молодики цього разу, не зовсім зрозуміло.

Не зважаючи на те, що від злочину минуло вже 16 годин, поліція ще досі офіційно не прокоментувала подію, пообіцявши це зробити найближчим часом.

Телефоном журналісту «Чернівецького променю» в поліції лише повідомили, що відкрили кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження) щодо побиття ветерана АТО молодиками. Також повідомили, що зброю у тітушок не вилучали.

Це вже не перший тривожний дзвіночок для Чернівців та його мешканців від партійців Клічука. Адже спроби нав’язувати власну позицію за допомогою озброєних тітушок, може завершитись пролиттям крові чернівчан, які всього лише будуть мати іншу думку ніж Роман Клічук чи члени його партії. Тож сподіваємось, що і в поліції це розуміють і жорстко присічуть за допомогою усіх важелів законодавства України, спроби Романа Клічука встановити у Чернівцях свою народну республіку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини