Дебати Михайлішина та Клічука: найцікавіші моменти

28.11.2020

Вчора на телеканалі «Суспільне Буковина» відбулися дебати між Віталієм Михайлішиним та Романом Клічуком. Нагадаємо, Михайлішин запропонував дебати ще 2 тижні тому, тоді як його опонент спочатку ухилявся, а згодом погодився. Пізніше сказав про можливість дебатів онлайн. Зрештою, Клічук особисто прийшов у студію Суспільного.

На початку ефіру Роман Клічук одразу поступився правом першості Віталію Михайлішину. Відтак, кандидат Михайлішин  розповів про плани розвитку міста, оперуючи цифрами та фактами. А під час перехресних запитань, заявив, що не тільки він, а й чернівчани мають багато запитань до Клічука і зачитав кілька питань із соцмереж.

Ми вибрали найяскравіші цитати Віталія Михайлішина,  кандидата на посаду мера з ефіру.

  1. Ведуча: «Чому ви таку кількість днів пропустили, і чому не здали мандат, якщо не в змозі були відвідувати сесійні засідання?»

Віталій Михайлішин: «На усіх сесіях, на яких вирішувались важливі питання життєдіяльності міста я був присутній. Я не був на сесіях де тривали чвари між мером та депутатами»

  1. Роман Клічук: «Чи можете назвати 5-ку людей якими пишаєтесь в команді?»

Віталій Михайлішин: «Усі члени команди, які йдуть зі мною, це всі фахівці і люди, які люблять місто. Це і журналістка Аліна Олевич, Антоніна Баб’юк, яка є секретарем виконкому, Денис Тимофєєв, який очолював студентський парламент, Сергій Козак, учасник АТО, Герой України. Всі люди в команді які йдуть зі мною, це люди які готові розбудовувати та розвивати місто»

  1. Віталій Михайлішин про необхідні кошти для реалізації його програми:

«Перше потрібно відремонтувати всі міжбудинкові проїзди та відремонтувати усі дороги в мсті із заміною мереж, а це 182 кілометри доріг. На це потрібно 1,5 млрд грн. Забезпечити усі лікарні новим обладнанням –  45 млн грн, відкрити нові групи в дитячих садочках – 25 млн грн., купити біля 50 тролейбусів – 45 млн. Щоб віднайти кошти перш за все необхідно зробити щоб комунальні підприємства міста не були збитковими, як це було в роки, коли я керував містом. З 2015 року усі комунальні підприємства стали дотаційними».

Другим відповідав на запитання ведучої Роман Клічук. Впродовж ефіру він усіляко намагався конфліктувати з Михайлішиним. Власне представлення він почав з критики свого опонента, перебивав його, а  вкінці навіть намагався перейти з Михайлішиним на «ТИ». Втім, не забув Клічук і про місто – запропонував провести незалежний аудит комунальних підприємств власними силами і за власні кошти, що є прямим корупційним порушенням.

Ми вибрали найяскравіші цитати кандидата на посаду мера Романа Клічука з ефіру.

  1. Ведуча: «Що саме ви вкладаєте у поняття аудит комунальних підприємств у місті, який ви анонсували у разі перемоги».

Роман Клічук: «Аудит буде повністю, аудит буде власними силами, бо ми маємо колосальний досвід управлінський у бізнесі, ми зробимо це якомога швидше. За які кошти? Я казав, ми зробимо це власними силами, своїми знаннями, своїми вміннями. Я своїми силами це зроблю і своєю командою, яку ми приведемо коли ми переможемо»

Ведуча: «Стаття витрат перепрошую власними силами це звідки?»

Роман Клічук Ну своїми знаннями, своїми вміннями

Ведуча: «З якої статті витрат міського бюджету ви плануєте фінансувати залучати незалежних аудиторів».

Роман Клічук: «Я своїми силами це зроблю і своєю командою, яку ми приведемо коли ми переможемо».

  1. Роман Клічук про концепцію розвитку міста.

«Ми її переглядали, її треба відкоригувати, і використати досвід успішних міст, і ми обов’язково її змінимо і напишемо її в найкоротший період. Пояснювати це довго займе часу, тому що вона не є на одну сторінку. Це довго займе часу і я не впишуся в хвилину»

  1. Роман Клічук про охорону та збереження історичної спадщини міста

«У моєї команди в програмі це стоїть на першому місці. Все стоїть в жахливому стані. Плитка стоїть ще з союзу. Це питання однозначно стоятиме в пріоритеті».

Найбільш  гострі репліки між кандидатами:

Віталій Михайлішин:

  1. «Вибори пройдуть, а нам ще жити в цьому місті, працювати і розвивати його».
  2. «Схеми свої залиште собі і займайтеся своїми схемами, ми працюємо відкрито».

Роман Клічук:

  1. «Ваше ставлення до цього лайна. Ви не висловили ставлення до цього лайна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи