Лоукости з Чернівців стають реальністю: у Чернівцях відремонтують злітно-посадкову смугу аеропорту

27.11.2020

Василь Продан провів перемовини з керівництвом Державного агентства інфраструктурних об’єктів щодо виділення коштів з державного бюджету

У 2021 році планують відремонтувати злітно-посадкову смугу в Міжнародному аеропорту “Чернівці”. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей.

Сьогодні секретар міської ради Василь Продан провів перемовини з керівництвом Державного агентства інфраструктурних об’єктів щодо виділення коштів з державного бюджету на реконструкцію з розширенням і подовженням злітно-посадкової смуги. Попередня вартість ремонту смуги складає 618 мільйонів гривень.

Фінансування нам гарантували за умови оперативної розробки проектно-кошторисної документації та проведення тендерних процедур. В наступному році повітряні ворота Чернівців отримають нове життя, – зазначив Володимир Бешлей.

Нагадаємо, що ремонт злітно-посадкової смуги дасть можливість приймати сучасні багатомісні літаки і відповідно запровадити міжнародні авіарейси з Чернівців. Більшість лоукостерів сьогодні використовує літаки Boeing 737 або Airbus.

Наразі наш аеропорт приймає лише літаки типу Embraer 190, який виконує авіарейси на Київ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини