Клічук представив чернівчанам план власної бездіяльності, – Вишинський

27.11.2020

У Клічука не розуміють, що потрібно робити і лише пускають димову завісу

План дій, який представив Клічук та його однопартійці чернівчанам – це лише загальні слова про те, що вже існує і запроваджується. Усе що обіцяє команда Клічука, це не реальні дії, а незрозумілі слова у красивій обгортці: «бренд міста», «туристичні кластери», «бізнес хаби». А Чернівці потребують не концепцій, а розвитку, конкретних справ і реальних дій, а не нових графіків на екрані. Про це розповів журналіст Святослав Вишинський у авторській програмі «Репліка» на телеканалі «Чернівецький промінь».

«Нещодавно Роман Клічук і його команда представили план дій у разі перемоги на виборах. Я прочитав його і зрозумів, що всі пропозиції «Альтернативи» – це димова завіса.

Першим ділом Роман Клічук обіцяє створити «транспортну модель міста» і розвантажити вулиці «шляхом оптимізації мережі об’їзних доріг». Диявол, звісно, у деталях: не дороги, а модель доріг. Адже будівництво об’їзної ніяк не вкладеться в міський бюджет, і Клічук це напевно розуміє. Та обіцяє створити дорожній фонд, який давно існує, і вимірює його тією сумою, яка давно передбачена в бюджеті.

Далі – концепція паркування. Не парковки, а їхня концепція. Система контролю за прибиранням. Але не прибирання. Розробка проектів нових доріг – але не самі дороги. Концепція озеленення, але не саме озеленення, ну і так далі. Плани, програми, моделі, проекти, концепції, стратегії.

Проблема в тому, що більшість концепцій уже давно написані, в тому числі стратегія розвитку міста – і не тільки написані, але й профінансовані европейськими партнерами. Нам є з чого вибирати. Але Чернівці потребують не концепцій, а розвитку, конкретних справ і реальних дій, а не нових графіків на екрані.

Однак з виступів Клічука і його плану дій стає зрозуміло, що програма «Альтернативи» – це прийти до влади, аби, увага: написати програму. Інших планів у них немає. Свої стратегії вони лише збираються розробляти, і для цього їм чомусь украй потрібні депутатські мандати. Але чому вони не зробили це перед тим як іти на вибори – коли Роман Клічук був членом виконавчого комітету за попередньої влади?

Усе що обіцяє команда Клічука, це не реальні дії, а незрозумілі слова у красивій обгортці: «бренд міста», «туристичні кластери», «бізнес хаби». Депутати «Альтернативи» планують «вивчати доцільність», «робити місто дружнім», «робити Чернівці привабливими», увага: «пропагувати здоровий спосіб життя». Всі ці абстракції нам продають як фахову програму, яка за 5 років перетворить місто на, не багато не мало, «культурну столицю». І для цього Клічук обіцяє створити окрему «концепцію розвитку сполучення міст з іншими містами».

Ось і вся програма. Яка ясно показує глибину і фаховість команди Клічука та «Єдиної альтернативи». Іншими словами, вони не знають що робити і чесно нічого не обіцяють – лише пускають димову завісу. Що вони справді обіцяють – так це вивчити всім відомі проблеми і роздати нам коштовні поради. Простіше кажучи: розписуються у власній безвідповідальності. В обмін на мерське крісло і депутатські мандати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини