Партійці Клічука планують забудувати історичний центр Чернівців, – ДОКУМЕНТ

26.11.2020

Йдеться про зміну цільових призначень земельних ділянок під багатоповерхову забудову

Чернівці – це місто з більш ніж 600-річною історією. Через свою мультинародність тут вдало поєднується архітектурні стилі одразу кількох країн. І саме це приваблює туристів, і цим так пишаються чернівчани.

Однак, схоже, зберегти таку перлину не входить у плани партійців Романа Клічука. В розпорядження журналістів потрапили рішення Чернівецької міської ради про зміну цільового призначення земельних ділянок у 2017 – 2018 роках.

Мова йде про приміщення хлібзаводу, що на вулиці Героїв Майдану, 20. Будівля зовсім не примітна і в аварійному стані. Але коли подивитися, хто саме її отримав, стає зрозуміло, що реставрувати її не збираються.

Йдеться про найближчого партійця Романа Клічука, відомого у місті забудовника Василя Зазуляка. У 2016 він став членом Виконавчого комітету, адже з Ратуші було куди легше вирішувати питання для викупу або оренди земельних ділянок.  Тож, спочатку Василь Зазуляк взяв в оренду земельну ділянку за адресою Героїв Майдану, 20 для нібито обслуговування виробничих будівель. А вже за декілька місяців змінив цільове призначення під будівництво. Звісно ж, що в даному випадку все оформлено не напряму на Василя Зазуляка, а на наближених осіб.

За документами тепер ця земельна ділянка  належить ЖБК “Зоряний-5”. Невдовзі партієць Клічука планує знести історичну будівлю та звести на території майже у пів гектара 9-ти поверхівку.  І це попри те, що сусідні будинки можуть просто скластися як карткові.

Свою війну проти історії Чернівців однопартієць Клічука розпочав давно. У місті було підприємство, яке займалось реставрацією будинків та пам’яток архітектури. Проте у 2009 році шляхом реорганізації під свою опіку його взяла родина Зазуляків. І успішно розвалила.

Члена виконавчого комітету та партійця Клічука привабило товариство «Буковинський ремонтник» зовсім не через його спеціалізацію. А через те, що воно розташоване недалеко від центральної частини Чернівців і має у своєму користуванні понад 1 гектар землі. Василь Зазуляк через рішення сесії змінив цільове призначення ділянки,  аби побудувати  багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури. Насправді ж зараз там фірма Василя Зазуляка вже звела там з десяток «таунхаусів».

Чернівчани такими діями партійців  Клічука обурені. Адже  переконані, що історію міста не можна знищувати, треба зберегти його неповторну красу набуту століттями.

«Реконструювати звичайно хотілось би. Стара частина міста. Ви уявляєте як це знести? Це ж цілий ланцюг будівель. Уявляєте як це в комплексі буде виглядати», – обурюється чернівчанка Світлана.

«Гарні будинки у центрі, але їх треба привести у норму. Треба щоб був хороший господарі, щоб він думав про місто. Це старе місто його треба відновлювати а не руйнувати», – переконаний чернівчанин Іван.

Партійці Клічука лише на словах та у відеороликах обіцяють привести до ладу історичні будівлі. Насправді ж розглядають місто лише з точки зору проданих ними у майбутньому квадратних метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини