У Департаменті праці та соцзахисту розповіли, як малозабезпечені чернівчани зможуть отримати 1000 гривень допомоги

25.11.2020

Зараз відпрацьовують механізм виплат та формують списки, щоб виплатити чернівчанам кошти до кінця цього року

У понеділок на сесії Чернівецької міської ради, депутат Віталій Михайлішин ініціював підтримку містян, які опинилися у складній ситуації через епідемію коронавірусу. Зокрема виплатити по 1000 гривень пенсіонерам та малозабезпеченим чернівчанам, які потребують допомоги.

За словами Віталія Михайлішина така допомога дуже важлива, адже ми не маємо права забувати про людей, які зараз виживають у таких складних умовах.

«Сьогодні значна частина чернівчан опинилися у дуже складній ситуації. Рівень доходу людей внаслідок коронокризи катастрофічно зменшився. Найгірше сьогодні пенсіонерам та малозабезпеченим сім’ям. Я запропонував надати разову грошову допомогу у сумі 1000 гривень всім хто цього потребує. Ці кошти допоможуть хоч трохи чернівчанам які опинилися в скруті», – зазначив Віталій Михайлішин.

Зараз у департаменті праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради готуються до масштабної соціальної програми підтримки людей, які через карантин опинилися у скрутній фінансовій ситуації.  Хто може отримати гроші, які документи для цього потрібно мати та де їх прийматимуть розповіла директорка департаменту Любов Березовська.

«Аби отримати матеріальну допомогу, людям потрібно підготувати невеликий пакет документів: копію паспорту, зокрема сторінки, де вказана прописка, копію ідентифікаційного коду, а також номер рахунку.

Прийом документів буде не тільки у департаменті за адресою Героїв майдану 176. А прийом цих заяв буде також у приміщеннях колишніх районних управлінь соцзахисту», – зазначила директорка департаменту.

Окрім того, до усіх документів також потрібно додати заяву. Зараз у департаменті визначають, як саме вона виглядатиме.

«Зараз ми працюємо над тим, щоби зробити подачу цієї інформації в умовах карантину якомога простіше. Щоб було зручно і людям, і нашим працівникам. Ми зараз інтенсивно працюємо над тим, щоб якомога краще організувати цю роботу», – розповіла Любов Добровольська.

Зараз в департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради формують списки, хто зможе отримати тисячу гривень. Матеріальну допомогу чернівчанам виплачуватимуть до кінця цього року.

Чернівчани такою ініціативою Віталія Михайлішина задоволені. Люди кажуть: через карантин більшість жителів опинилися у дуже складній фінансовій ситуації і ледь зводять кінці з кінцями.

«Дай Бог щоб получали люди цю допомогу, бо пенсія мізерна, а ціни і ліки дорожчають і вижити зараз дуже важко», – каже чернівчанка Людмила.

«Звичайно, для тих хто має маленьку пенсію ця допомога дуже суттєва, тому такі ініціативи дуже доречні», – розповідає чернівчанин Геннадій

Нагадаємо, що Віталій Михайлішин постійно дбає про чернівчан та запроваджує соціальні ініціативи, які покликані допомогти малозахищеним верствам населення, пенсіонерам та багатодітним.

Нещодавно за ініціативи депутата відновили пільговий проїзд у тролейбусах та маршрутках. А наприкінці жовтня у Чернівцях відновили дію «соціального проїзного», який дозволяє безкоштовно скористатись маршрутками не в годину пік з 10 до 15 години.

Також Віталій Михайлішин ініціював підтримку медичних працівників, які працюють з хворими на ковід та освітян. Завдяки ініціативі депутата вони отримуватимуть додаткові виплати від 5 до 12 тисяч гривень. Натомість працівників освіти будуть страхувати від захворювання на коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини