Незручні журналісти. Представників ЗМІ не пустили на брифінг Романа Клічука

16.11.2020

Сьогодні лідер «Єдиної Альтернативи» Роман Клічук давав брифінг для ЗМІ, але як виявилось не для усіх. Журналістів продовжують ділити на «зручних» та «незручних».

Вчора «Єдина Альтернатива» на своїй сторінці в мережі Фейсбук запросила представників ЗМІ на брифінг, але при цьому вимагали обов’язково акредитуватись. До цього у Чернівцях брифінги з обов’язковою акредитацією влаштовували лише перші особи держави, а тепер і Роман Клічук.

Незручним журналістам відмовили в акредитації. Про це повідомив журналіст інформагенції «Журналісти проти корупції» Петро Сологуб, якому відмовили в акредитації нібито через обмежену кількість місць через карантин. При цьому у залі для проведення брифінгу було понад 30 вільних місць.

«Роман Клічук, як же так? Ви допускаєте тільки журналістів на брифінг, які вам доречні і які бояться говорити від імені народу?», – написав кореспондент у мережі фейсбук.

Власне стаття 26 Закону України «Про інформацію», говорить що акредитацію можуть вимагати суб’єкт владних повноважень, яким олігарх Роман Клічук не є. У цій же статті вказано, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи.

Проте в «Єдиній Альтернативі» схоже іншої думки та не дуже цікавились законодавством.

У коментарі журналісту «Чернівецького променя» Петро Сологуб зазначив, що це не нормально, коли людина не ставши ще мером, вже не пускає на брифінг представників ЗМІ.

«Написали, що місць немає у зв’язку із карантином. Я не приходив, не хотів скандал влаштовувати. Він ще взагалі ніхто, він тільки кандидат. Це не є нормально, для мене це шок якщо чесно, і ця їх відповідь мене настільки вразила, що обуренню моєму немає меж», – розповів Сологуб.

Журналіст переконаний, що його не пустили на брифінг через те, що Роман Клічук боїться незручних запитань.

За словами журналіста він планував спитати кандидата про аудит земель міста, які незаконно роздані під будівництво багатоповерхових житлових будинків місцевим забудовникам. Також хотів дізнатися, чи проведе Клічук інвентаризацію зелених насаджень, які убезпечать чернівчан від масового дерибану земель та чи не обкладеться він охороною «Тигр» у разі обрання мером,  і чи буде вільний доступ чернівчан до нього як до мера. Однак, на жаль, поставити ці питання журналіст не зміг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини