Панська Гуральня та Гойра: у Держпродспоживслужбі розповіли про найбільших порушників карантину

10.11.2020

Поліція та Держпродспоживслужба проводить перевірки закладів громадського харчування через карантинні обмеження червоної зони

Через карантинні обмеження у червоній зоні заклади громадського харчування працюють лише до 18 години. І поки одні підприємці з розумінням ставляться до ситуації, яка склалась у зв’язку з коронавірусом та дотримуються вимог, інші їх показово ігнорують.

Як розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Сергій Антонюк, протягом вихідних перевірили 242 об’єкти господарської діяльності. У 61 випадку за порушення правил щодо карантину людей складено адміністративні протоколи. Левову частку становлять порушення режиму роботи закладами харчування.

На пару із поліціянтами працюють фахівці Держпродспоживслужби. Вячеслав Чернявський каже: з початку введення червоної зони, порушників карантину було чимало, проте зараз підприємці стають більш свідомі.

«У нас за останній тиждень виявлено 9 порушень, складено 4 протоколи. Найбільші порушники, які порушують роботу саме у вечірній час, це Діверсо, Йокі, Панська Гуральня та Гойра», – повідомив в.о. начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вячеслав Чернявський.

Часто порушники, намагаючись уникнути відповідальності, не впускають правоохоронців та фахівців держпродспоживслужби всередину закладу. Так, до прикладу, минулого тижня одна із мобільних груп не потрапила до «Панської гуральні», яка належить кандидату в мери Роману Клічуку.

І поки ресторани Романа Клічука працювали інші підприємці, які і так у карантин ледь зводять кінці з кінцями, змушені дотримуватись усіх вимог. Хоча нарікають на обмеження.

«Ніби вони вперлися у цю галузь. Я не розумію цього і всі працівники проти. Але звичайно ми витримуємо всі норми, дотримуємось всіх правил карантину. Працюємо до 18 години», – розповів співвласник ресторану «Колесо» Олександр Раца.

А після 18-тої більшість ресторанів готують на замовлення. Це єдина можливість хоч якось забезпечувати працівників зарплатнею, каже Кирило Долиняк.

«Найбільша відвідуваність закладів після 6 години. Те що ми можемо заробити до 6 години і утримати свої команди – це мінімально. Це не покриває всіх витрат. Ми не закриваємось, ми працюємо на доставку. Тобто відвідувачів вже не приймаємо», – повідомив співвласник ресторану «Джорджина» Кирило Долиняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини