На телеканалі «Чернівці» не підтвердили, що ефір Клічука відключали з політичних мотивів

24.10.2020

У Клічука назвали це політичним тиком. Однак насправді мовлення відключали двічі під час ефірів різних кандидатів, а причина фінансові зобов’язання телеканалу

Вчора ввечері під час агітаційного ефіру кандидата в мери Романа Клічука (того самого, який мав бути дебатами і на який охоронці бізнесмена не пустили ще одного запрошеного кандидата Олексія Каспрука) зник сигнал на МТРК Чернівці.

Після чого Роман Клічук написав гнівний пост в мережі фейсбук із звинуваченням, що його спеціально вимкнули.

«Глушити сигнал телеканалу було низько. Хоча, я вже нічому не дивуюсь. Як тільки з’явилась заставка ефіру, одразу зник сигнал вишки й відновився лише на 16-й хвилині, під кінець передачі», – написав Роман Клічук.

Однак вже за кілька годин ситуація повторилася під  час прямого ефіру на телеканалі МТРК «Чернівці», в якому гостем студії був секретар Чернівецької міськради Василь Продан, посеред ефіру зник сигнал і програма не транслювалася в аналоговому мовленні. Програма розпочалася о 22 годині, а в через 7 хвилин сигнал зник. Відновився сигнал під кінець програми. Ефір був агітаційний та був оплачений з передвиборчого фонду політичної партії «Рідне місто».

Телеведуча МТРК “Чернівці” Лариса Сергєєва, у коментарі “Чернівецькому променю”, підтвердила, що телеканал вимикали з аналогового мовлення на деякий час.

Директор телеканалу МТРК “Чернівці” Геннадій Сергєєв повідомив, що відключення відбулося на території провайдеру програмної послуги ЧТ-2.

«Вчора було відключення ефіру два рази, воно було на ефірі Клічука і на ефірі Продана було припинення мовлення декілька разів. На скільки мені відомо, це припинення мовлення проходило на території ЧТ-2. Це провайдер програмної послуги для того щоб виходили в ефір телекомпанія Чернівці і ТВА», – повідомив Геннадій Сергєєв

На питання журналіста чи не були ці відключення елементами політичного тиску, директор телеканалу, відповів, що він не знає.

Як стало відомо журналістам «Чернівецького променю» з власних джерел, телеканал «Чернівці» має борги перед провайдером програмної послуги ЧТ-2, і відключення під час ефірів двох кандидатів були пов’язані саме з фінансовими зобов’язаннями телеканалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи