Альтернативний закон: у Чернівцях «Єдина Альтернатива» намагається «обійти» правила агітації

23.10.2020

Партія Романа Клічука безсоромно порушує правила агітації і маніпулює вибором чернівчан

Напередодні «дня тиші» у місті масово почали з’являтися білборди без партійної символіки чи закликів, але у кольорах та дизайні партії «Єдина Альтернатива», які вже стали звичними для чернівчан. У такий спосіб партія і кандидат на посаду мера Роман Клічук, намагаються обійти закон і перед голосуванням ще день повисіти у людей на очах.

Заступник голови Чернівецької обласної організації «Комітет виборців» Ігор Баб’юк, вважає такі дії партій прихованою рекламою та не порядними.

«Це є така собі скрита, прихована реклама, яку використовують кандидати і партії. Це не є порядно по відношенню до інших суб’єктів виборчого процесу», – зазначив Ігор Баб’юк.

У такий спосіб кандидати намагаються так би мовити, застрибнути у останній вагон, і вкотре нагадати про себе, – каже експерт з виборчого права Ігор Баб’юк. Однак це уже немає сенсу, адже, як показує практика, понад 80% людей уже визначилися з вибором.

І хоча партійної символіки на білбордах немає, все ж чернівчанам не важко розгадати партію за кольорами чи розгледіти силуети окремих кандидатів.

«Люди, усвідомлюючи, що вони порушують закон, ідуть на це, шукають шпарини у законодавстві. Питання відповідальності воно ніяке. Там штрафи. Вони готові заплатити штрафи, якщо вони мільйони доларів потратили на рекламну компанію і рвуться до корита, то їм ці штрафи копійки», – розповідає директор МКП «Реклама» Василь Забродський.

Зранку п’ятниці такі білборди по усьому місту почали фіксувати і представники громадянської мережі Опора.

«Дійсно, такі борди ми фіксуємо. Станом на зараз, ми не можемо говорити про якісь порушення, адже ми знаємо, що день тиші наступає лише за день до виборів – 24 жовтня. Сьогодні, 23 жовтня, ще ніякого порушення немає. Якщо ці борди будуть висіти і завтра, то ми даватимемо окремо свою оцінку окремим матеріалам: чи мають вони факти прямої чи прихованої агітації. І відповідно, будемо на це реагувати», – зазначив координатор громадянська мережа «Опора» Богдан Старик.

Тож тепер чернівчанам залишається добре подумати: якщо «Єдина альтернатива» нехтує законом ще перед виборами і намагаються «обійти» правила агітації, то що буде після голосування?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини