На Роші замінили освітлення, а на Клокучці облаштують дитячий майданчик

19.10.2020

У місті за ініціативи депутата Віталія Михайлішина вирішують нагальні питання громади

Від ранку в понеділок, 19 жовтня, у Чернівцях ремонтують вуличне освітлення. Старі совдепівські ліхтарі замінюють сучасними, які споживають лише 20 Вт електроенергії та їхній ресурс – щонайменше 30 років. Виробник дає гарантію на 10 років.

«Мешканці звернулися з проблемою, що дуже тут погане освітлення, – каже депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – На цій вулиці є дев’ять ліхтарів. Коли вони ледь світять ввечері, то діти, що повертаються зі школи, з гуртків, рухаються майже у темряві. Тож ми відреагували і вже встановлюємо сучасні LED-ліхтарі, які мають кращу світловіддачу і найголовніше – вони дають економію місту».

За словами чернівчанки Людмили Новікової, яка мешкає на Роші усе своє життя, вона дуже втішена, що нарешті побачила бодай якісь зрушення в облаштуванні цього району міста.

«У нас погано освітлювалася вулиця, ввечері з дітками пройти неможливо. А тепер ми дуже раді, що замінюють ліхтарі. Це вже реальні позитивні зміни благоустрою нашого мікрорайону, – стверджує Л. Новікова. – Ми раді, що в нас є такі депутати, до яких можемо звернутися зі своїми проблемами. Нашим округом опікується депутат Валерій Найдиш і ми до нього завжди звертаємося для вирішення різних проблем у нашому мікрорайоні.  Він жодного разу не відмовив. Треба сніг прогорнути – будь-ласка, зробили ямковий ремонт вулиць. Звісно, ще є над чим працювати, як і в будь-якому районі – це погані дороги, тут немає каналізаційної мережі».

За словами В. Михайлішина, мешканці хочуть облаштувати дитячий садочок на території Фільмобази, однак наразі триває узгодження різних юридичних моментів. І лише після цього можна буде щось вирішувати з громадою.

«Обласна рада передасть місту приміщення і тоді вже ми разом з громадою будемо вирішувати: потрібен садочок в цьому мікрорайоні чи ні. Так позаяк люди до нас звертаються, то очевидно, що дуже потрібен. Тому, я також хотів би, щоб тут був гарний садочок, дитячий майданчик, щоб всі дітки, які живуть в цьому мікрорайоні мали де проводити час», – наголосив В. Михайлішин.

За словами депутата Чернівецької міської ради Валерія Найдиша, у мікрорайоні Роша є чимало проблемних питань, які потребують вирішення. Але вже цьогоріч на вулиці Попова планують будувати насосну станцію для подачі вони для всього мікрорайону Роша.

Після спілкування із мешканцями Роші, депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин провів зустріч із мешканцями вулиці Чернишевського.

За словами В. Михайлішина, одну з існуючих проблем вже можна починати вирішувати. І щоб не бути голослівним, продемонстрував чернівчанам рішення сесії міськради, в якому йдеться, що на земельній ділянці площею 0,1596 га на вулиці Чернишевського позаду будинку 50-Б облаштувати громадський простір із зоною відпочинку для дітей та дорослих.

«Наступний крок – проектно-кошторисна документація, – каже В, Михайлішин. – Погодимо усе разом з мешканцями. І там буде комфортний сквер, де можна буде і дітям, і дорослим проводити час»

«Багато жителів зверталися до Віталія Михайлішина, – каже чернівчанка Світлана Вербицька. – І хочу сказати, що все таки – це людина справи. У нього справи голосніші, ніж слова. Багато відкрито дитячих майданчиків. Багато директорів шкіл йому вдячні за його справи, які він зробив для шкіл, для дітей. Тепер у нього в планах – наш дитячий майданчик, сквер, який буде не лише для дітей, але й для дорослих. Ніколи тут про таке ніхто і не мріяв. Люди будуть навіть здивовані таким майданчиком, таким куточком відпочинку»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини