Агітатори погрожують виборцям, якщо вони не підтримають Другановського – відео

18.10.2020

Чернівчани зафіксували телефонне соцопитування на підтримку кандидата де попереджають, що на виборчі дільниці потрібно приходити в респіраторах не нижче третього ступеню захисту FFP3 через загрозу коронавірусу

У Чернівцях один із кандидатів в мери ймовірно розпочав використовувати брудні технології під час агітації. Чернівчани скаржаться, що до них масово поступають дзвінки з київських номерів для нібито проведення соціологічного опитування від студентської соціологічної організації.

Під час опитування розпитують чи будуть голосувати на виборах в мери Чернівців за Віталія Другановського. У разі коли респондент говорить, що не підтримує Другановського, виборця попереджують, що він має прийти на виборчу дільницю у респіраторі зі ступенем захисту не нижче FFP3, адже на дільниці існує високий ризик інфікування коронавірусом, особливо для літніх людей.

«Возьмите с собой рапсиратор со степенью защиты не ниже FFP-3, ведь только он способен защитить вас и не забывайте постоянно дезифицировать руки, так как на избирательных участках сейчас высокий риск заразится короновирусом, особенно для людей пожилого возраста. Будьте осторожны», – йдеться у голосовому повідомленні агітаторів-соціологів.

Нагадаємо, що Центр громадського здоров’я України не рекомендує населенню носити респіратори FFP2/FFP3 для захисту від COVID-19. Ці респіратори призначені для медичних працівників, які надають допомогу інфікованим людям.

У разі ж якщо виборець відповідає, що не визначився з вибором, пропонують ознайомитись з програмою Віталія Другановського, розповідають, що його підтримує президент, але про ризик інфікування на виборчій дільниці та необхідність респіратору, чомусь не попереджають.

Ми звернулися за коментарем до Віталія Другановського щодо ймовірних порушень під час агітації за нього, зокрема щодо попередження про необхідність наявністі у чернівчанна виборчих дільницях респіраторів саме третього ступеню захисту.

«Я сам притримуюсь таких заходів, якщо вже так говорити, це не момент погроз, а навпаки, так як Чернівці знову в червоній зоні  то це обов’язковий момент.

Але це ніяк не стосується, що це від мене щось, я говорю, що зараз багато соцопитувань гуляє, і мені приходять СМСки за того кандидата голосувати, за третього, оце треба тоже виясняти», – зазначив Віталій Другановський.

Коли ми запитували про те чому у випадку, якщо респондент підтримує Другановського не говорять про необхідність наявності респіраторів третього ступеню захисту, кандидат в мери від «Слуги народу» відмовився продовжувати розмову, водночас заявив, що це не його агітатори.

«Дякую, все, я не маю часу, в мене передвиборча кампанія», – відповів Віталій Другановський

Ми також надіслали наявні у нас матеріали до Громадянської мережі ОПОРА у  Чернівецькій області, яка спостерігає за дотриманням виборчого законодавства, та очікуємо на їх коментар.

Джерело: “Чернівецький промінь”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини