Василь Продан розповів коли чернівецькі школи підуть на канікули

17.10.2020

Чернівецькі школи з понеділка, 19 жовтня, підуть на канікули, проте рішення будуть приймати безпосередньо керівники освітніх закладів. Про це в ефірі програми «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

Нагадаємо, що Міністерство освіти та науки рекомендувало запровадити канікули у школах через епідемію корона вірусу вже з 15 жовтня, але чернівецькі школи продовжили навчання. Зараз же рішення обумовлене у тому числі виборами, адже більшість шкіл мають виборчі дільниці і вони вже розпочинають активну роботу.

«Ми сьогодні, порадившись і з головним санітарним лікарем області, і з керівництвом управління освіти, прийняли рішення рекомендувати школам піти на канікули з понеділка 19 жовтня. Це пов‘язано в тому числі десь і з виборчим процесом, тому що всі школи мають дільниці. Багато людей туди ходять, бо йде підготовка до виборчого процесу. Це і члени виборчого процесу, і просто чернівчани, і виборці, які перевіряють чи є вони в списках. Відповідно, для того, щоб не було такого сильного контакту з людьми, які не мають великого відношення по суті до школи, з дітьми які навчаються, то ми рекомендували школам розпочати канікули з 19 числа. Але ми залишили школам право на власне рішення.  Вони можуть як очне залишити навчання, так і перевести на дистанційне. Хоча рекомендація, і моя як керівника міста і управління освіти – школи з 19 числа відправити на канікули до 30 жовтня», – наголосив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини