Віталій Михайлішин допомагає відстоювати права багатодітних родин

13.10.2020

Депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин зустрівся з товариством багатодітних сімей міста та дізнавався про нагальні проблеми

Товариство багатодітних сімей міста існує в Чернівцях з 2004 року. Організація надає підтримку батькам, які потребують допомоги. Наразі у складі товариства налічують близько 150 сімей.

Сьогодні, 13 жовтня, вони влаштували чергову зустріч, на яку запросили депутата Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

«Багатодітні сім’ї мають проблеми з освітою, харчуванням, лікуванням дітей тощо. Ми у різний спосіб намагаємося допомагати їм. Зокрема, наше товариство та багатодітні мами регулярно звертаються до Віталія Михайловича за допомогою», – розповідає голова товариства багатодітних сімей міста Галина Савіна.

За словами депутата Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, проблеми у багатодітних сімей традиційні: школа, садочки, комунальні послуги, безкоштовний проїзд у маршрутках, який, на думку депутата, потрібно відновити для дітей. Адже школярі не працюють, проте змушені платити за себе. Вони мають змогу безкоштовно їздити у тролейбусах. Проте, багато з них живуть там, де немає електротранспорту.

«Тому разом із багатодітними мамами ми сьогодні говорили про нові виклики для них та з’ясовували їхні актуальні проблеми. Я вже тривалий час товаришую з цією організацією та допомагаю, наскільки маю таку змогу, адже сам маю трьох дітей», – каже Віталій Михайлішин.

За результатами цієї зустрічі Віталій Михайлішин вирішив разом із батьками відвідати ті школи, де навчаються діти з багатодітних сімей.

«Вони не можуть постійно здавати кошти на потреби школи. Тому будемо зустрічатися з директорами шкіл і вчителями. Також плануємо відвідати поліклініки та домогтися, аби діти з таких сімей мали змогу отримувати належну медичну допомогу.

Разом будемо робити все для того, аби увага до людей з багатодітних сімей з боку закладів освіти та охорони здоров’я була ретельнішою», – каже Віталій Михайлішин.

Також депутат зазначив, що на одній із попередніх сесій піднімав питання про те, чи забезпечені школи міста необхідною кількістю засобів для санітарно-епідеміологічної безпеки (масок, санітайзерів тощо).

«Від управління освіти тоді отримав відповідь, що все необхідне школи та садочки мають і батьки не повинні здавати гроші на ці потреби.

Проте, сьогодні на зустрічі почув від батьків, що далеко не всюди, як виявилося, є потрібні дезінфікуючі засоби. Тому під час візитів до шкіл буду вивчати й цю ситуацію», – розповідає депутат міської ради.

Віталій Михайлішин допомагає товариству багатодітних сімей з 2011 року. Отримував багато звернень від мам, діти яких важко хворіли. Разом із друзями він завжди відгукується на подібні прохання.

«Я і надалі допомагатиму й зустрічатимуся з сім’ями цього товариства. Від них завжди можна зарядитися позитивом, почути пораду, дізнатися правду про роботу садочків і шкіл . Крім того, вважаю, що вони повинні отримувати належну допомогу й увагу», – каже Віталій Михайлішин.

Адже проблем такі сім’ї мають чимало. Так, багатодітна мати Христина Шпаркій розповіла, що виховує сімох дітей: чотирьох рідних та трьох племінників – дітей покійної старшої сестри. Від влади зараз їй доводиться чути лише обіцянки, а робити все доводиться самотужки.

«В мене на утриманні семеро дітей, а отримувала я вдвічі меншу суму фінансової допомоги, ніж повинна була б. Оббігала всі можливі кабінети та зверталася у всі інстанції. Результат був нульовий. Довелося їхати до Києва. Я абсолютно зневірилася в нашій владі, тому сподіваюся з допомогою Віталія Михайлішина, ситуація зміниться у кращий бік.

До нього можна підійти зі своїми питаннями та поскаржитися на власні проблеми. Він допомагав продуктами, особливо це було актуально під час карантину, коли багато хто з нас залишився без роботи. Також він щороку допомагає зі шкільним приладдям.

Він уже був очільником міста і я сподіваюся, що й цього разу буде краще за інших мерів. Бо зараз я абсолютно не сподіваюся на нашу владу», – каже Христина Шпаркій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини