У Чернівцях школи продовжать працювати у звичному режимі, – Василь Продан

13.10.2020

Сьогодні міністерство освіти і науки України надало рекомендацію органам місцевого самоврядування у зв’язку з підвищенням рівня захворюваністю на COVID-19 зробити канікули з 15 по 30 жовтня. Але враховуючи, що в Чернівцях такого зросту захворюваністю не відбулося у Чернівцях прийняли рішення, що після 15 жовтня навчання у Чернівцях буде відбуватись у звичному режимі. Про це сьогодні під час прямого ефіру повідомив секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

«Порадившись з керівниками управління освіти міськради, з директорами найбільших шкіл, ми прийняли рішення, що ми після 15 жовтня будемо працювати в звичному режимі, як працювали до сьогодні. А вже з наступного тижня будемо приймати рішення чи йдемо ми раніше на канікули», – зазначив Василь Продан.

В закладах освіти в Чернівцях на сьогодні навчається 27 тисяч учнів, з них сформовано 940 класів.

На дистанційному навчанні знаходиться 320 учнів ліцею №1, але не через корона вірус, а через ремонтні роботи у навчальному закладі. Учні ліцею номер 3 перебувають на канікулах до 15 жовтня, згідно рішення педагогічної ради. На очній формі навчаннязнаходиться 3200 учнів в 11 закладах освіти. Двозмінну форму навчання організовано в 9 навчальних закладах. Очно-дистанційне навчання, це коли діти день вчаться в школі, а день дистанційно, в 21 закладі освіти. Сімейну форму здобуття освіти вибрали 87 учнів з 21 закладі.

На самоізоляції на сьогоднішній день перебувають 18 класів у 10 закладах освіти.

«Тому враховуючи, що організовано 940 класів, а тільки 18 на самоізоляції, то немає потреби в тому щоб робити всім канікули набагато раніше. Плюс, вчителів, які хворіють на ковід, як і учнів, на цьому тижні менше ніж було минулого. На минулому тижні це було 44 вчителя, сьогодні це 27 вчителів. Учнів хворіло 23 на минулому тижні, на сьогодні 19. Відбувається дещо зменшення захворюваності в школах і садочках. Тому прийняли рішення, що після 15 жовтня, вчимося так, як і до цього», – розповів секретар міськради.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини