Розпочався капітальний ремонт вулиці Хотинської

13.10.2020

Ремонт вулиці будуть проводити у три етапи

Сьогодні розпочався капітальний ремонт вулиці Хотинської, і підрядник, компанія «ПБС», приступила до виконання робіт.

Зараз триває підготовчий етап робіт і вже сьогодні на Хотинській та дотичних вулицях встановлюють нові знаки, які будуть попереджувати про об’їзд ділянок де будуть тривати ремонті роботи.

За словами директора Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея, ремонт буде проводитись у три етапи. З 15 жовтня розпочнуть роботи на ділянці від вулиці Олександрі до переїзду. Наступного тижня паралельно розпочнуться роботи з іншого боку вулиці, від вулиці Глицький шлях (АЗС-тарілка) до вулиці Енергетичної. На третьому етапі ремонтуватимуть ділянку від Енергетичної до повороту на «Калинівський ринок».

«Капітальний ремонт вулиці Хотинської – це є дійсно наймасштабніший об’єкт за останні 20 років. Попередній, десь схожий об’єкт, ми реалізовували коли ремонтували проспект Незалежності, але капремонт вулиці Хотинської дійсно грандіозний через складність та об’єм виконання робіт, тому що це є магістральна дорога і там інтенсивний рух», – зазначив Володимир Бешлей.

Більшість робіт підрядник буде виконувати в нічний час, щоб не спричиняти дискомфорт водіям та мінімізувати перекриття вулиці. Але ремонтники просять слідкувати за анонсами про перекриття ділянок вулиці, щоб водії могли спланувати маршрути об’їзду.

Окрім ремонту дороги, проєкт передбачає заміну мереж, влаштування тротуарів та велодоріжок.

«Нам треба буде провести заміну каналізаційних мереж, зливних систем. Влаштування додаткових смуг, тобто, розширення самої вулиці. Влаштування тротуарів і велодоріжок на Хотинській, тому  що коли ми підходили до цього проекту, ми ставили завдання проектантам забезпечити не тільки для автомобілів комфортний проїзд і зменшити кількість заторів, а й зробити проспект мобільним і зручним для всіх верств населення», – розповів директор ДЖКГ.

Щоправда кошти, обіцяні владою 200 мільйонів гривень, за виділення яких проголосували нардепи ще місяць тому, ще й досі не надійшли у місто, але в цьому вбачають деякі політичні моменти. Проте у зв’язку зі стислими термінами та нормальною погодою, роботи розпочинають якомога швидше, щоб не заходити у зиму з розритою вулицею.

Капітальний ремонт вулиці, згідно договору, мають повністю завершити до 1 серпня 2021 року.

Нагадаємо, що на Хотинській планують капітально відремонтувати майже 5 кілометрів дорожнього покриття на вулиці Хотинській. До переліку робіт, які будуть виконані, входить заміна водопровідної, каналізаційної і зливової мереж, влаштування світлофорних об’єктів, тротуарів та повна заміна асфальтного покриття.
Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини