У Чернівцях відбулося спортивне свято «Садогурська миля»

11.10.2020

Переможців привітав депутат міськради Віталій Михайлішин

Сьогодні у Чернівцях відбулось вже традиційне спортивне свято “Садогурська миля”. Цей захід проводиться вже вп’яте і приурочений він цього разу до 249-річниці Садгори.

Організатор «Садогурської милі» Дмитро Сірман зазначає, що на противагу великій кількості спортивних заходів у центрі міста, вирішив у свій час з активістами підтримати Садгору і сьогодні проводять вже ювілейний п’ятий забіг.

«Чимало міських спортивних подій відбуваються в центральній частині Чернівців, тож у мене з друзями виникла ідея згуртувати активних садгірчан і нам це вдалося. Вирішив підтримати Садгору, бо я тут живу і працюю», – розповів заступник міського голови Чернівецької міськради Дмитро Сірман.

Спочатку шкільні команди провели естафету, а згодом розпочався масовий забіг на одну милю вулицями Садгори. Взяв участь у «Садогурській милі» і депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який цього разу прийшов з дружиною та донькою. Він завжди підтримує такі заходи та сам активно займається спортом.

«Дуже легко далася «Садогурська миля», був готовий ще одну милю пробігти, адже тут чудова атмосфера та панує гарний настрій. Мені приємно, що на це свято сім’ї та спорту сьогодні зібралося багато людей, багато батьків з дітьми – це чудово. Адже ми своїм прикладом маємо показувати дітям, що потрібно займатися спортом, і тоді вони будуть гарні, здорові та розумні», – розповів Віталій Михайлішин.

Для місцевих мешканців “Садогурська миля” – це захід, який чекають і відвідують цілими родинами. На цьогорічне свято завітало майже 500 учасників. Найменшому з них виповнився лише рочок, а найстаршому учаснику змагань 83 роки.

«Садогурська миля вона поєднує людей. Це як у селах є храм, ось це у нас такий маленький храм у Садгорі», – розповіла учасниця забігу Марина Величко.

Після забігу Віталій Михайлішин привітав переможців шкільної естафети – вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату. А згодом усі спортсмени взяли участь у розіграші призів, серед яких цього року були футболки, спортивний інвентар, м’ячі, набори для дартсу та бадмінтону. Але, звісно, усі сподівались виграти головний приз змагань – велосипед. Найбільше пощастило садгірчанці Наталії Фірсановій, яка вже не вперше бере участь у «Садогурській милі».

«Для Садгори цей захід – це справжнє свято, яке ми чекаємо кожного року. Ми навіть не думали, що ми щось виграємо. Тепер на виграному велосипеді будуть їздити діти чи онуки», – зазначила переможниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи