Буковина стала лідером Карпатського регіону

09.10.2020

Збудують дорогу, яка на 200 км скоротить шлях до сусідньої Румунії

6 жовтня на Форумі Єврорегіону «Карпати-2030» Буковину визнали лідером розвитку Карпатського регіону. Офіційну відзнаку отримав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, який 4 роки курував проекти міжрегіонального співробітництва.

Посадовець разом з очільниками трьох областей Карпатського регіону взяв участь у Форумі Єврорегіону «Карпати-2030», організатором якого є Асоціація органів місцевого самоврядування. Це підсумкова зустріч попередніх 4 років каденції, упродовж якої керівники областей працювали над вирішенням спільних проблем.

У Чернівецькій області було реалізовано більше 10 таких проєктів – у Вижницькому, Путильському, Сторожинецькому районах. Під керівництвом Івана Мунтяна було розроблено стратегія Єврорегіону «Карпати». У перспективну реконструкцію включена дорога, яка проходить від Шепоту, Руської, через Усть-Путилу – до сусіднього Верховинського району Івано-Франківщини.

Під час форуму Іван Мунтян розповів, що вже в найближичі дні підпише угоду між Україною і Румунією про реконструкцію під’їзних шляхів до КПП «Шепіт» у Путильскому районі. Відкриття КПП стане початком будівництва транспортної артерії, яка на 200 км скоротить шлях до сусідньої Румунії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи