Приміщення та дах міської лікарні №1 відремонтують завдяки Віталію Михайлішину

30.09.2020

Відповідний проект рішення підтримали депутати міськради у середу під час сесії.

Дитяче офтальмологічне відділення, а також дах Міської лікарні №1 наразі потребують ремонту. Через аварійний стан частини медзакладу, його відвідувачі (у тому числі й діти) змушені проходити через інфекційне відділення, де лікують людей, хворих на COVID-19.

Свого часу приватний медичний заклад орендував у лікарні частину приміщень та провів там ремонт своїми силами. Проте, три роки тому у нього завершувався термін оренди приміщення, а пролонгувати угоду йому не вдалося.

Тим часом, у Першої лікарні виникли проблеми з приміщеннями, які не ремонтувалися роками.

«До нас зверталися лікарі міської лікарні №1. Найсерйозніша проблема – там протікає дах. Є частково відремонтовані приміщення. Але в них не можуть проводити огляди та лікувати людей.

Коштів у бюджеті немає. Тому нам важливо було продовжити договір з приватним медичним закладом, який орендував там приміщення», – розповідає депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

Депутат ініціював діалог з представниками приватної лікарні та ініціював вирішення проблемного питання на сесії міськради.

Ініціативу Віталія Михайлішина підтримали сьогодні на сесії Чернівецької міської ради.

«Мої переговори з клінікою дійшли до того, що представники приватної клініки все-таки знайдуть кошти і проведуть ремонтні роботи за рахунок орендної плати, яку вони мали б сплачувати місту. Це дасть нам змогу завершити ремонт у лікарні, зберегти сам медзаклад, відновивши дах, і дасть можливість відвідувачам ходити іншим шляхом, а не повз інфекційне відділення. Відтак у зиму ми ввійдемо з відремонтованими палатами та дахом», – заявив Віталій Михайлішин.

За словами в. о. зав. відділення дитячої офтальмології міської лікарні №1 Олени Сухарєвої, керівництво Міської лікарні №1 багато років боролось за те, аби в лікарні зробили ремонт. Тому лікарі вдячні депутатам міської ради за те, що вдалося нарешті розв’язати цю проблему.

Тепер медичні працівники та пацієнти матимуть нормальні умови, окремий вхід до лікарні та додаткові приміщення.

«Віталій Михайлішин вже не вперше допомагає нам. Він і раніше багато робив для нашої лікарні, і для нашої міської медицини взагалі. Колись зізнавався нам про те, що мріє, щоб його донька була лікаркою. Можливо тому він так переймається за нас. Якби не він, проблема ще довго залишалася б невирішеною», – заявила керівниця відділення дитячої офтальмології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини