Івана Мунтяна поновили на посаді голови Чернівецької обласної ради

24.09.2020

Суд прийняв рішення про зняття обмежень та поновлення на посаді

Після річної судової тяганини Феміда здалася. Доказів вини посадовця не знайдено. Тому його змушені поновити на посаді. Про це у авторській програмі «Репліка» на телеканалі «Чернівецький промінь” повідомив телеведучий Святослав Вишинський.

Спершу Мунтяну повернули особисті речі. Потім зняли обмеження на пересування. Нарешті в повному обсязі поновили на посту. Тому що Національне антикорупційне бюро за рік не спромоглося допитати головного підозрюваного. І не зважаючи на вимогу суду, НАБУ не надало ніяких нових доказів, окрім тих, які нам уже показали. І з яких незрозуміло абсолютно нічого.

Судова тяганина тривала цілий рік і на думку телеведучого її свідомо затягували. НАБУ вносило нові і нові клопотання, випрошуючи час на пошук нових доказів. Які слідчі так і не знайшли. Але пів року голова обласної ради був відсторонений від виконання обов’язків.

«Хто за це відповість? Хто розплатиться за непоправні репутаційні втрати? Ніхто. Тому що обвинуваченням керувала влада. Тому що Івана Мунтяна поновлять на посаді 22 жовтня. За 3 дні до виборів. Після яких повноваження голови закінчаться самі собою.

Це не виглядає на витончене знущання і політичну розправу над політиком. Це воно і є! Суд вирішує поновити Мунтяна 22 вересня, але з відтермінуванням на місяць. Після якого поновлення вже не матиме ніякого сенсу.

Для мене все просто: винних саджають, невинних – відпускають. Але випадок Мунтяна унікальний: підозрюваного тримають на гачку. Його не поновлять аж до дня голосування, тому що влада не допустить конкурента на виборах», – переконаний Святослав Вишинський.

Суд чорним по білому розписався в тому, що незважаючи на відсутність вини, Мунтяну не дозволять керувати обласною радою. Відтак ясно і недвозначно розкрив справжній мотив цієї справи. І поки усі думали, що йшлося про санаторій, стало зрозуміло, що насправді йшлося про владу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини