Я не знаю чи ділився Унгурян з Каспруком, але я стверджую, що гроші комунального підприємства розкрадались, – Василь Забродський

21.09.2020

Василь Забродський розповів про тіньові схеми попереднього керівника МКП «Реклама»

Новопризначений директор МКП «Реклама» Василь Забродський сьогодні розповів про схеми розкрадання коштів, які використовував попередній керівник комунального підприємства Тарас Унгурян під покровительством ексмера Олексія Каспрука.

Після звільнення з посади Тараса Унгуряна, першим забив на сполох Олексій Каспрук.  На своїй сторінці в мережі фейсбук колишній мер обурювався та стверджував, що успішного керівника звільнили під формальним приводом.  Насправді ж мотив цього допису був дещо іншим. Каспрук чудово розумів, що тепер громадськість дізнається про усі тіньові схеми, які крутилися в МКП «Реклама» за його участі чи мовчазної згоди.

5 років тому у Чернівцях був введений мораторій на розміщення зовнішньої реклами, щоб нібито навести лад у цій сфері, але насправді це було зроблено з метою монополізації ринку реклами.

Зокрема, Василь Забродський розповів про зловживання з встановленням «скрольних систем» реклами, які, в більшості, в подальшому передали інвесторам. Хоча усі вони були встановлені МКП «Реклама» з порушеннями і без дозволів виконкому. Також є питання по встановленню без конкурсів терміналів на зупинках, завищення вартості друку реклами та деяких інших робіт.

Щодо успішності підприємства, то, за словами Василя Забродського, усі цифри «дуті», адже 48% прибутків йде оплату праці співробітників підприємства, а в бюджет взагалі потрапляли копійки. Зокрема минулого року в бюджет від МКП «Реклама» надійшло 48 тисяч гривень.

Всі ці схеми, на думку нового керівника МКП «Реклама», прикривав колишній мер Олексій Каспрук, а розраховувались з ним більш ніж щедро.

Так за рекламу партії ексмера «Пропозиція», у вересні підприємство отримало 78 тисяч гривень, хоча усі інші партії платять майже втричі більше. Таку дешевизну списали на те, що її замовляли ще на початку року. Але на той час ще навіть партії такої не створили. Різниця вартості реклами і є ціною, яке підприємство платить за багаторічне кришування схем колишнім міським головою.

«Я не знаю чи ділився Унгурян з Каспруком, але я стверджую, що гроші комунального підприємства розкрадались», – зазначив Забродський.

Ці факти новому очільнику МКП «Реклама» стали відомі лише за два дні роботи, тож щоб перевірити діяльність підприємства за часів попереднього керівництва більш глибоко, завтра на виконкомі Василь Забродський звернеться з проханням створити комісію, а також звернеться до контролюючих та правоохоронних органів.
Фото: “Погляд”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини