До Дня міста у Чернівцях відкриють пам’ятник Героям Небесної Сотні

21.09.2020

Завершення будівництва цього важливого об’єкту депутат міськради Віталій Михайлішин взяв на особистий контроль

Пам’ятник Героям Небесної Сотні на однойменній вулиці у Чернівцях мали відкрити ще у 2019 році, та його будівництво і досі не завершили.

Віталій Михайлішин вирішив розібратись – у чому затримка з завершенням будівництва пам’ятника. Для цього він зустрівся з підрядником та керівником департаменту містобудівного комплексу.

За словами керівника цього департаменту Миколи Собка, спочатку були проблеми з проведення тендеру. І лише наприкінці минулого року тендер таки провели та уклали угоду з підрядником. Тепер на завершення пам’ятнику потрібно ще 1,2 млн грн., але наразі ці кошти потрібно віднайти.

У свою чергу Віталій Михайлішин закликав обидві сторони не затягувати цей об’єкт, і відповідно попросив підрядника завершити пам’ятник до Дня міста, а департамент містобудівного комплексу –  відшукати кошти щоб розрахуватись з підрядником.

«Маємо до Дня міста отримати готовий пам’ятник. Я беру на особистий контроль, як шукаються кошти, як проводяться роботи, і сподіваюсь, що кожен виконає свої зобов’язання», – зазначив Віталій Михайлішин.

Підрядник наголосив, що він буде працювати по графіку, щоб встигнути вчасно здати об’єкт. У свою чергу Віталій Михайлішин переконав його, що з ним вчасно розрахуються за виконані роботи – адже місто не зацікавлено мати ще один довгобуд, який буде дорожчати з року в рік.

«Затягування тендерних процедур для Чернівців вже стало неприємною традицією – всі об’єкти по 1-2 роки стоять, не проводяться тендера. Так було з проектом NEFCO, де 2 роки проводили тендера, так було з вулицею Кармелюка. Дуже хочу, щоб довгобудів у нас не було. Місто втрачає кошти, адже кожен рік йде перерахунок  і об’єкти здорожують», – наголосив Віталій Михайлішин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини