Будемо працювати, щоб повністю модернізувати систему теплопостачання Чернівців, – Віталій Михайлішин

20.09.2020

Сьогодні, 19 вересня, депутати міськради Віталій Михайлішин та Антатолій Чесанов проінспектували підготовку міста до опалювального сезону. Зокрема, депутати оглянули нову сучасну котельню на вулиці Залозецького.

Раніше цей мікрорайон обслуговували дві старі котельні, яким було більше 50 років. Вони були в аварійному стані. До того ж були розташовані у будинках де живуть люди – а це заборонено. В 2017 році тут розпочали модернізацію теплопостачання за кредитні та грантові кошти. І зараз замість двох буде працювати одна сучасна котельня. Вона буде забезпечувати теплом увесь мікрорайон вулиць Залозецького та Салтикова-Щедріна – 36 об’єктів, в тому числі школу та садочок.

За словами керівника «Чернівцітеплокомуненерго» Олександра Меленчука, аналогів цієї котельні у Чернівцях ще немає. І вже 10 жовтня нову котельню почнуть тестувати та проведуть пусконалагоджувальні роботи.

«Котельня твердопаливна. Рівень безпеки і рівень викидів такий сучасний, що аналогів немає у Чернівцях. І, напевно, по всій Україні дуже мало. Ця котельня дотримується європейських норми про рівень викидів», – зазначив Меленчук

Сучасне обладнання дозволить людям самим регулювати подачу тепла в оселю і відповідно робити тепліше чи  холодніше. Це дасть можливість чернівчанам значно економити на теплі.

Як розповів депутат міськради Віталій Михайлішин, під час модернізації котельні було встановлено 17 індивідуальних теплових пунктів, замінено більше 3 кілометрів мереж. Це дасть можливість мінімізувати втрати тепла при транспортуванні, а інтелектуальне обладнання буде давати у свою чергу економію. Це наглядний приклад розумної економії і запорука того, що споживач отримає якісні послуги і за меншу ціну.

Наразі місто готується до опалювального сезону, і вже в найближчому майбутньому такі сучасні котельні планують встановлювати і в інших мікрорайонах у рамках модернізації системи теплопостачання Чернівців.

«Йде підготовка по місту до опалювального сезону. Теплокомуненерго готове запустити тепло тоді, коли це буде потрібно. Будемо працювати і будемо робити все, щоб модернізувати старі котельні у місті, замінювати їх на сучасні нові – для того щоб чернівчани отримували якісну послугу і за неї сплачували менше», – підсумував Віталій Михайлішин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи