Міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодився з пропозицію Василя Продана щодо відновлення роботи шкіл та садочків

15.09.2020

Усі карантинні обмеження будуть узгоджуватися з представниками місцевої влади

Вчора Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів велику селекторну нараду з мерами українських міст щодо запобігання поширенню COVID-19. За словами Степанова під час наради обговорили багато проблемних моментів: масові заходи, роботу транспорту та ринків, інші обмеження, яких треба дотримуватись, щоб протистояти поширенню епідемії. Очільники міст запропонували зміни до застосування алгоритму обмежень в школах та дитячих садочках. Зокрема під час наради, секретар Чернівецької міської ради Василь Продан звернувся до МОЗ з проханням переглянути карантинні обмеження для Чернівців щодо поновлення повноцінної роботи шкіл та садочків.

Максим Степанов зазначив, що вдалося знайти спільне бачення та спільну філософію того, як має відбуватись дотримання карантинних норм.

«Я погодився переглянути деякі умови, при яких буде припинятися і поновлюватися навчання в цих закладах освіти. Те саме стосується і транспорту. Домовились, що всі обмеження будуть узгоджуватися та роз’яснюватися представникам місцевої влади.

Зі свого боку, очільники міст погодилися взяти на себе відповідальність щодо контролю дотримання чинних правил та забезпечити виконання вимог карантину. Таким чином, нарешті з’явиться синергія між МОЗом та місцевою владою у боротьбі з коронавірусною хворобою. І я справді радий, що нам вдалося досягти взаєморозуміння та дослухатися один до одного», – зазначив Максим Степанов.

Запропоновані зміни до постанови Кабінету Міністрів України №641 розглянуть на засіданні Уряду, яке відбудеться завтра 16 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи