Чернівці подали позов до Кабміну щодо скасування «червоної зони»

14.09.2020

Чернівецька міська рада сьогодні, 14 вересня, направила до Окружного адміністративного суду міста Києва позов до Кабінету міністрів України з вимогою скасувати рішення про включення Чернівців до «червоної» карантинної зони. Ініціатором направлення цього позову виступив депутат Чернівецької міськради Віталій Михайлішин.

Наприкінці минулого тижня міська рада, за ініціативи Віталія Михайлішина, підготувала позов до суду щодо скасування «червоної зони» у Чернівцях. І сьогодні секретар міськради Василь Продан підписав цей позов та направив його до Окружного адміністративного суду міста Києва, який за своєю юрисдикцією розглядатиме цю справу.

Михайлішин висловив сподівання, що, враховуючи складність ситуації та напругу в місті, а також високу значимість цього рішення для громади Чернівців, суд розгляне позов Чернівецької міської ради як невідкладний і рішення по ньому буде прийнято вже найближчим часом.

«Всі ми чітко розуміємо, що рішення про впровадження «червоної зони» у Чернівцях порушує конституційні права громадян на працю, освіту тощо. Ці права мають бути невідкладно поновлені», – сказав депутат.

У свою чергу, секретар міськради Василь Продан заявив: «Після рішення Конституційного суду, який визнав положення про введення карантину такими, що не відповідають Конституції, я впевнений на 100%, що Чернівецька міськрада, так само як і Тернопільска та Івано-Франківська міські ради цей позов виграють».

Нагадаємо, що раніше у цьому місяці позови до Кабміну щодо скасування рішень про введення «червоних зон» карантину у Тернополі та Івано-Франківську подали Тернопільска та Івано-Франківська міські ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини