Відновити санаторій «Брусниця» заважають конкуренти, які хочуть отримати його безкоштовно

02.09.2020

Санаторій «Брусниця» продовжує занепадати. Із понад сотні працівників санаторію залишилися на роботі лише 15 осіб. Та й ті уже третій місяць не отримують зарплатню. Загалом медична установа вже має понад 300 тисяч гривень боргу.

Останні декілька років санаторій ледь тримався на плаву. Заіржавілі ванни та обладнання, оббита плитка, відсутність опалення і стеля, яка обсипається на голову. Все це відлякало усіх пацієнтів, які би могли приносити санаторію прибуток. До всього, як виявилося, колишній головний лікар майже за безцінь, «по-дружньому» вирішив ділитися лікувальною водою із сусіднім підприємством, яке очолює Ярослав Швед. Завдяки благодійності колишнього керівництва здравниці, підприємець отримує цілющу лікувальну воду по 3 копійки за літр. І це у час, коли санаторій ледь зводить кінці з кінцями, – пише «Чернівецький промінь».

Санаторій опинився у таких скрутних умовах не просто так, – переконаний голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Зацікавлені люди тут робили усе, аби відібрати у буковинців унікальну здравницю за безцінь.

«Реалізовуються ті плани, які були складені окремим людьми. Цьому посприяла і правоохоронна система і державні службовці, які займали посади у відповідний час», – розповів Іван Мунтян.

Зараз санаторій «Брусниця» вже має понад 300 тисяч боргу. Це і за комунальні послуги, і не виплачені людям гроші. А могло все бути інакше, – певен Іван Мунтян. Торік з’явився інвестор, який готовий був врятувати здравницю від занепаду і вкласти у її розвиток мільйони. Однак через «штучну» справу НАБУ, розслідування якої затягують уже майже рік, санаторій опинився у кризовій ситуації.

«Ми мали би доходи до бюджету по мільйону гривень у місяць. Це зарплати, сплата за оренду і робочі місця. На превеликий жаль це не відбулося, воно знищене і в банкруті. Практично Брусниця є знищена, люди звільнені без роботи та без зарплати», – зазначив голова облради.

Таким чином на сьогодні є інвестор, який офіційно виграв конкурс і готовий відновити санаторій згідно вказаних у договорі оренди умов, але ним «несподівано» зацікавились у НАБУ, і є сусіднє підприємство Ярослава Шведа, яке хоче отримати санаторій безкоштовно, без жодних конкурсів і умов, та, відповідно, зацікавлене, щоб ситуація погіршувалась. Наразі обласна влада міркує, як врятувати санаторій і не допустити щоб комунальне підприємство повністю знищили та віддали за безцінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини