В розпал коронавірусу депутати провалили голосування за призначення головних лікарів

12.08.2020

Під час сесії Чернівецької обласної ради 6 серпня депутати не затвердили на посадах головних лікарів 3 медичних закладів Буковини. Незважаючи на те, що переможці були визначені на відкритому конкурсі, без керівників залишились Чернівецький обласний медичний діагностичний центр, Буковинський клінічний онкологічний центр та Чернівецька обласна клінічна лікарня.

Призначення головних лікарів затягують через політичні «розборки», — вважає телеведучий Святослав Вишинський. За словами журналіста, своїми діями обласні обранці «наплювали на пацієнтів прямо із сесійної зали».

«Депутати забулись і відчули себе безсмертними — і, з’ясовуючи політичні стосунки, провалили голосування з медичних питань. На зло не затвердили головного лікаря клінічної лікарні, діагностичного центру та онкологічного центру на додачу. І нехай після них хоч епідемія — депутати залишать базову лікарню без голови», — заявив автор у програмі «Репліка» на телеканалі «Чернівецький промінь».

Характерно, що голосування за призначення головних лікарів обласних медичних установ провалили в розпал 2 хвилі коронавірусу в регіоні. Зокрема, без керівника залишили опорну Чернівецьку обласну клінічну лікарню.

На думку Вишинського, «коли політики за 3 місяці до виборів у свій робочий час починають мірятись довжиною мандатів — це вірна ознака того, що 5 років вони займались чим завгодно, окрім своєї роботи. Більше нема про що звітувати: немає ні видатних досягнень, ні вдячності виборців».

Коли сесія вдруге спробує затвердити керівників медичних закладів — наразі невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини