Центрами трьох районів Чернівецької області стануть Чернівці, Вижниця та Кельменці

01.07.2020

Раніше планували центрами трьох районів зробити Чернівці, Сторожинець та Хотин

Чернівецька область скрадатиметься з трьох районів і їх центрами стануть Чернівці, Вижниця та Кельменці. Про це стало відомо після затвердження нових кордонів районів в Україні запропоновані Кабміном. Інформацію на своєму телеграм-каналі розмістив народний депутат Олексій Гончаренко.

У Чернівецький район (655 тис. населення) увійдуть місто Чернівці, яке стане центром району, Кіцманський, Сторожинецький, Глибоцький, Заставнівський та Герцаївський райони.

У Вижницький район (91 тис.нас.), з центром у місті Вижниця, увійдуть два гірських райони Путильський та відповідно Вижницький.

У Дністровський район (157 тис. нас.), з центром у смт Кельменці, увійдуть Сокирянський, Хотинський та Кельменецький райони.

Підкомітет комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув та затвердив нові кордони районів в Україні запропоновані Кабміном. Додатково розглянуть питання Харківської, Хмельницької, Чернігівської та Закарпатських областей через розбіжності по одному питанню. Завтра буде засідання комітету на якому мають ухвалити фінальне рішення, – написав Гончаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини