Каспрук взяв 10 млн євро кредиту, але не зміг використати та заплатив з бюджету 3 мільйони штрафу

01.07.2020

Кредит брали на модернізацію системи теплопостачання в місті, але навіть не змогли почати реалізацію проєкту

Ще у 2015 році «Чернівцітеплокомуненерго» отримав кредит 10 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції і розвитку на проєкт  модернізації системи опалення у місті. Рішення тоді приймалось не просто. Депутати застерігали Каспрука від валютного кредиту, натомість мер звинуватив депутатів у спробах зірвати модернізацію теплопостачання у місті, і навіть «привів» на сесію своїх людей з метою тиску на народних обранців. Зрештою під тиском рішення тоді прийняли.

Та за 5 років Олексій Каспрук та керівник «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук так і не спромоглися реалізувати цей проєкт, який мав завершитись саме в 2020 році, і не використали жодної копійки кредитних коштів.

Більше того, за невиємку кредиту місто заплатило з кишені чернівчан 3 мільйони гривень штрафних санкцій.

Головний тепловик бідкається, що 5 років у нього проблеми з тендерами, а мер з гордістю заявляє, що така ситуація не лише в Чернівцях, а й в інших містах. Загалом докерувалися до того, що усі терміни збігли і ЄБРР прислав новий кредитний договір для ратифікації, який Каспрук виніс вже на сьогоднішню сесію. Новий договір передбачає ще серйозніші штрафні санкції за невикористання кредитних коштів.

І ніби дежавю, Каспрук ледь не слово в слово повторює свою ж промову 2015 року про зрив депутатами опалювального сезону і загалом проєкту з модернізації системи теплопостачання у місті та знову закликає чернівчан вплинути на депутатів, – пише «Чернівецький промінь».

Отже в сухому залишку ми маємо повну бездіяльність та безгосподарність міського голови впродовж 5 років, провалений проєкт модернізації теплопостачання у місті, який не те що не завершили, а навіть не розпочинали, неефективний менеджмент керівника «Чернівцітеплокомуненерго», що призвело до збитків на суму 3 мільйони гривень, кредит в євро з відсотками і відповідно зміною курсу, а винними мер Чернівців знову призначає депутатів, які до реалізації цього проєкту не мали жодного відношення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи