Сучасний реанімобіль, який три роки тому подарували Чернівцям, і досі не використовують

30.06.2020

Окрім світлин з мером на презентації, автомобіль швидкої ще не використовували за призначенням

Реанімобіль у рамках проекту «Швидкі для України» Чернівці отримали ще на початку 2017 року. Машина швидкої допомоги Ford, яку отримала 1 міська лікарня, обладнана сучасним медичним устаткуванням та адаптована для надання реанімаційних послуг, тому отримання швидкої значно поліпшить медичне обслуговування чернівчан, – йшлося у прес-релізах для ЗМІ.

«Відповідно до можливостей ми забезпечуємо галузь охорони здоров’я усім необхідним. Радий, що ми отримали цей сучасний автомобіль, який дозволить транспортувати хворих і по місту, і, за потреби, на великі відстані», – зазначив тоді під час урочистої презентації Олексій Каспрук.

Проте, як виявилось, автомобіль, який міг би врятувати сотні життів, після цієї помпезної передачі перегнали в гараж, де він і досі припадає пилом, а міська лікарня взагалі його не використовує. Медики говорять, що він надто дорогий в обслуговуванні. Про це на своїй сторінці в мережі фейсбук написав журналіст Василь Забродський.

Більше того, з’ясувалось, що очільник Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв звертався з проханням передати авто на швидку для транспортування важкохворих на Київ, але йому відмовили.

«Таких авто уряд Канади Україні подарував декілька. Ми пропонували передати його на швидку, для транспортування важкохворих на Київ, як зробили в інших областях, але нам відмовили… Ось і стоїть без діла», – зазначив Володимир Єленєв.

Тож на папері Чернівці мають сучасний реанімобіль, і є навіть бажаючі його отримати для роботи, але натомість, окрім світлин з мером на презентації, автомобіль швидкої ще не використовували за призначенням, – пише «Чернівецький промінь».

Звісно, можна провести паралелі з отриманням Чернівцями європейських кредитів, за невикористання яких ми платимо зараз мільйонні штрафи, але такі паралелі можна провести фактично з будь-якими починаннями Каспрука, адже жоден серйозний проєкт в місті за 6 років так і не був реалізований. Єдина різниця, що у випадку з канадською швидкою могли врятувати сотні життів, якби не безгосподарність мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи