Для міських голів-аутсайдерів створюють «Партію мерів»

18.06.2020

До «Партії мерів» увійдуть міські голови Миколаєва, Чернівців, Дніпра та Житомира

Днями в Україні оголосили про створення «Партії мерів», яку мають перезентувати у п’ятницю, 19 червня. У складі організаторів проєкту мери Борис Філатов (Дніпро), Олександр Сєнкевич (Миколаїв), Олексій Каспрук (Чернівці) та Сергій Сухомлин (Житомир).

Зрозуміло, що до партії не увійдуть мери, які мають у своїх містах широку підтримку громади та високий рейтинг або ж вже представляють якусь політичну силу. Тому проєкт «Партія мерів» взявся збирати міських голів, які шукають прихистку на майбутніх виборах.

Досить символічно, що до партії увійшли мери міст, які в рейтингу комфортності вже кілька років займають останні позиції. Зокрема мер Чернівців (23-місце) та мер Миколаєва (22 місце). Не краще ситуація у Житомира та Дніпра, які також в рейтингу стоять по сусідству – 14 та 15 місце.

Цікаво також, що мери Чернівців до Миколає доґаздувались до того, що їх повноваження достроково припиняли через бездіяльність, – пише «Чернівецький промінь».

Чи закриє мер Чернівців Олексій Каспрук свій партійний проєкт, до якого увійшли його радниця, брат та дружина скандального головного освітянина міста, наразі невідомо.

Нагадаємо, що згідно результатів шостого всеукраїнського муніципального опитування, яке провели Міжнародний республіканський інститут – IRI Ukraine та Соціологічна група «Рейтинг», за партію яку очолюватиме на виборах Олексій Каспрук однозначно не проголосують 39% чернівчан. Ше 15% зазначили, що скоріше не проголосують. У той же час однозначно підтримають політичну силу міського голови лише 5% чернівчан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи