Каспрук не знав чи забув, що звільнив Бешлея: суд потролив мера за незаконне рішення

17.06.2020

Днями на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень опублікували ухвалу Чернівецького окружного адміністративного суду щодо визнання незаконним розпорядження міського голови Чернівців Олексія Каспрука та поновлення на посаді директора ДЖКГ Володимира Бешлея.

Насправді звільнення Бешлея було настільки юридично безграмотно оформлено, що навіть суддя не стримався і у рішенні потролив Каспрука за недолугі розпорядження.

Нагадаємо, що Володимира Бешлея повідомили про звільнення 7 квітня, але розпорядження було підписане заднім числом, нібито 3 квітня. Єдиний нюанс, що підробляючи документи, Каспрук забув, що 6 квітня видав два письмові доручення Бешлею.

Суд зазначає, що розпорядження про звільнення Бешлея датоване 3 квітня, натомість 6 квітня міський голова надав доручення директору ДЖКГ щодо виконання доручень Прем`єр-міністра України, які надійшли до виконкому міської ради саме 6 квітня.

 «Аналізуючи такі дії міського голови, слід прийти до висновку про наявність альтернатив розуміння такої його поведінки, зокрема:

а) Чернівецький міський голова станом на 6 квітня не знав про звільнення Бешлея

б) Чернівецький міський голова станом на 6 квітня забув про звільнення Бешлея

в) Чернівецький міський голова станом на 6 квітня знав та усвідомлював, що Бешлей  займає посаду директора Департаменту ЖКГ та виконує свої обов`язки.

Посада директора Департаменту ЖКГ є публічною посадою, а тому Чернівецький міський голова не міг не знати або забути про звільнення Бешлея, рішення про що він прийняв особисто.

Тобто з наведених варіантів розуміння поведінки Каспрука, розумним є лише варіант «в». Отже Бешлей не міг бути звільнений з посади директора Департаменту ЖКГ 6 квітня, оскільки перебував на лікарняному, що було відомо Каспруку», – йдеться у рішенні суду

При цьому суд, щоб роз’яснити меру Чернівців Каспруку елементарні норми права, звернув його увагу про неприпустимість оформляти рішення про звільнення особи датами, які передують дню звільнення, в силу особливостей трудового законодавства України, яке імперативно прив`язує дату звільнення в рішенні роботодавця з фактичною датою такого звільнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини