Щоб уникнути криміналу, міська влада визнала, що протизаконно «віджали» землю у Міноборони

03.06.2020

На суді представники міськради визнали неправомірність дій свого ж юруправління

Нагадаємо, що Господарський суд Чернівецької області ухвалив рішення повернути у власність оборонного відомства земельну ділянку площею 12 гектарів, яку міська влада незаконно переоформила з державної у комунальну власність.

На суді представники міськради визнали неправомірність дій відділу державної реєстрації свого ж юруправління і запевнили у якнайшвидшому і беззаперечному виконанні рішення суду. Так міська влада уникнула кримінального провадження щодо конкретних посадовців. Про це розповів виконувач обов’язків військового прокурора Чернівецького гарнізону Костянтин Покора.

Йдеться про територію держпідприємства Міноборони України «Чернівецький металообробний завод», розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Заводська, 33. Ця ділянка площею 11,9765 га розташована у промзоні міста. Її вартість оцінюють у 55,8 мільйона гривень.

Щоправда, «Чернівецький металообробний завод» припинив роботу відповідно до рішення Міністра оборони України й з грудня 2016-го перебуває на стадії ліквідації. Наразі з підприємства звільнені працівники, потужності передані на інші державні оборонні підприємства, а за територією наглядають кілька охоронців приватних фірм. Користуючись відсутністю господарської діяльності, місцева влада вирішила відчужити в комунальну власність землі Міноборони, щоб мати змогу розпоряджатись ними на власний розсуд, – пише АрміяInform

«Відчуження відбулося 30 березня 2018 року здійсненням запису в державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Згідно з цим записом, держреєстратор юруправління Чернівецької міськради зареєстрував право власності на земельну ділянку Міноборони за Чернівецькою міськрадою. Для відстоювання інтересів оборонного відомства ми звернулися до Господарського суду Чернівецької області. Суд розглянув позов, погодився з позицією військової прокуратури і скасував запис про право власності в Держреєстрі. Відтак права Міноборони на вказану земельну ділянку поновлено», – зазначив Костянтин Покора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи