Друзі Каспрука знову зірвали тендери на прибирання Чернівців

19.05.2020

Ще три райони Чернівців не зможуть прибирати через цілеспрямовано зірвані тендери

У січні був оголошений тендер на прибирання Чернівців, який включав у себе 13 лотів. По 10-ти з них фізична особа підприємець Заворотна Катерина Віталіївна подала скарги в антимонопольний комітет, заплативши за це 50 тисяч гривень розуміючи безперспективність цих скарг. Все це робилось для того аби цілеспрямовано зірвати тендери, адже на час розгляду скарг, тендери не проводили. За дивним збігом саме через ці непроведені тендери Олексій Каспрук і звільнив керівника ДЖКГ Володимира Бешлея. Цікаво, що ФОП Заворотна має ідентичну електронну пошту та телефон з ТОВ СітіРемБуд, яке очолює друг Олексія Каспрука Віктор Гончар (мер був вінчальним батьком Гончара).

Сьогодні, під час засідання тендерного комітету Чернівецької міської ради, відбувалось допущення до майбутніх аукціонів по новим тендерам на прибирання міста. Вже згадана ФОП Заворотна цього разу застосувала іншу тактику для зриву тендерів, яка дозволила скасувати два тендери та один тендер перенесли для уточнення документів.

ФОП Заворотна подалась на 7 з 12 тендерів, завідомо знаючи, що вона не буде допущена до аукціону, адже не подала більшу частину необхідних документів. При цьому, якщо на тендер було заявлено лише два учасника, то через зняття ФОП Заворотна, залишався один учасник і по закону тендер вважається, що не відбувся. Таким чином вдалось цілеспрямовано зірвати тендери на прибирання двох районів міста. По ще одному тендеру розгляд питання перенесли.

«Маємо ситуацію, що і в попередній закупівлі, коли деякі, ті ж самі, учасники, приймають участь не заради перемоги у тендері, а для того щоб розхитувати ситуацію та зірвати тендер», – прокоментував ситуацію голова тендерного комітету, заступник міського голови Володимир Середюк.

Джерело: “Чернівецький промінь”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи