Щоб Каспрук не боявся приймати рішення, керівники фракцій міськради звернулись до голови ОДА

13.05.2020

Керівники усіх фракцій Чернівецької міської ради, зважаючи на різну ситуацію в населених пунктах області щодо захворюваності на коронавірус, звернулися до голови обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з проханням делегувати право органу місцевого самоврядування встановлювати чи знімати певні карантинні обмеження в Чернівцях з метою запобігання поширенню COVID-19. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав секретар Чернівецької міськради Василь Продан.

«Керівники всіх фракцій міської ради звернулись до голови обласної комісії ТЕБ та НС про передачу права встановлювати/знімати карантинні обмеження через коронавірус – органу місцевого самоврядування.

В різних населених пунктах області ситуація різна.

Тому рішення щодо Чернівців ми маємо приймати саме Чернівецькою міською радою», – написав Василь Продан.

Нагадаємо раніше, коли потрібно було прийняти рішення щодо відкриття продуктових ринків у Чернівцях, Каспрук розповідав підприємцям, що ні міськрада, ні виконком такого рішення не можуть прийняти, оскільки це буде незаконно, і у разі якщо він підпише таке рішення його чекає кримінальне переслідування.
Василь Продан тоді зазначав, що якщо міський голова боїться приймати таке рішення і кримінальних переслідувань, то нехай йде на день у відпустку, а рішення приймуть без нього.

Вже за кілька годин виконком прийняв рішення про відкриття продовольчих ринків у місті, а Каспрук підписав це рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи