Каспрук вже 5 років не може завершити ремонт кінотеатру Миколайчука і хоче ще мільйон гривень

13.05.2020

Загалом реконструкція вартувала понад 40 мільйонів гривень

Реконструкція кінотеатру імені Івана Миколайчука була чи не основною передвиборчою обіцянкою Олексія Каспрука у 2014 році. У 2015 розпочали ремонтні роботи, які мали завершити у червні 2016 року з нагоди 75-річчя від дня народження Івана Миколайчука. На повне завершення робіт виділили 25 мільйонів гривень. Однак минуло вже 4 роки, а кіномистецький центр так і не змогли відкрити, а загальна вартість робіт зросла на 15 мільйонів і становить вже понад 40 мільйонів гривень.

Наприкінці вересня 2019 року Каспрук пообіцяв відкрити кіномистецький центр імені Миколайчука у разі надходження коштів з державної субвенції.

«Дайте нам два мільйони і ми відкриємо його через два тижні», – розповідав на брифінгу мер журналістам.

Кошти надійшли у грудні, але завершити роботи не вийшло ні за два тижні, як обіцяв мер, ні за два місяці.

Більше того в лютому міська влада зазначила, що на завершення усіх робіт необхідно ще 400 тисяч гривень, але вже через два місяці і цих грошей виявилось замало.

Сьогодні на засіданні виконкому Каспрук просив проголосувати за перерозподіл коштів і виділити на добудову кінотеатру Миколайчука вже 924 тисячі гривень гривень. Забрати гроші на ці потреби мер запропонував з ремонту доріг.

Зважаючи на необхідність завершення робіт, виконком підтримав це рішення, хоча багатьох обурювало те, що Олексій Каспрук за 4 роки так і не спромігся завершити реконструкцію кіномистецького центру.

Чи вистачить цих грошей цього разу і чи завершать нарешті реконструкцію хоча б у цьому році, чи будуть вже чекати 80-ту річницю з дня народження видатного буковинця Івана Миколайчука, наразі невідомо.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини