Каспрук 4 дні ігнорував рекомендацію обласної влади про зупинення руху громадського транспорту

18.03.2020

4 дні знадобилось меру щоб зрозуміти, що в місті критична ситуація з поширенням коронавірусу

Ще у п’ятницю, 13 березня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зважаючи на критичну ситуацію з поширення коронавірусу прийняла непопулярне рішення, – повністю припинити рух внтурішньобласних та міжрайонних автобусів. Більше того комісія рекомендувала призупинити рух громадського транспорту у Чернівцях, але мер проігнорував цю рекомендацію.

У своєму вечірньому ефірі в мережі фейсбук міський голова Чернівців Олексій Каспрук іронічно прокоментував це рішення. Щоправда думав мер не про буковинців, не про те, що треба спиняти небезпечну хворобу, а про якісь свої дрібні політичні ігри. А справа в тому, що це рішення на обласній комісії ТЕБ та НС прийняли з подачі політичного опонента Каспрука першого заступника голови Чернівецької ОДА Богдана Ковалюка.

Мер, щоб заробити якісь сумнівні політичні дивіденди, навіть звернувся до Ковалюка через ЗМІ з проханням переглянути і скоригувати рішення про повне припинення руху приміських маршруток.

Більше того у неділю, Каспрук взагалі заявив, що громадський транспорт у період карантину має функціонувати і похвалився перед чернівчанами, що міська комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій відмовилась ухвалити рішення за рекомендацією обласної – щодо припинення курсування громадського транспорту в Чернівцях.

А вчора, у вівторок 17 березня, міський голова заявив про повне припинення руху громадського транспорту у Чернівцях з 18 березня.

4 дні знадобилось міському голові щоб зрозуміти, що це не гра, що ситуація серйозна і критична, що рішення обласної влади – це робота на випередження. 4 дні втрачено у боротьбі з поширенням коронавірусу у Чернівцях. 4 дні, які можуть вартувати чернівчанам не лише здоров’я, а й життя. І все це лише через чиїсь політичні амбіції. Звісно, сподіваємось, на більш оптимістичний сценарій для міста, але для цього потрібно приймати, професійні, жорсткі, непопулярні, і саме головне вчасні рішення, які збережуть здоров’я чернівчан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини