3 мільйони гривень осіло в кишенях людей наближених до Каспрука на закупівлі мамографу, – Продан

17.03.2020

Мер відмовлявся узгоджувати закупівлю дороговартісного медичного обладнання з бюджетною комісією

Під час обговорення на сесії Чернівецької міської ради питання виділення коштів на закупівлю дороговартісного обладнання для медичних закладів міста у зв’язку з епідемією коронавірусу, секретар міськради Василь Продан вніс пропозицію, щоб ці витрати здійснювати за погодженням з бюджетною комісією, що викликало чомусь супротив міського голови Олексія Каспрука. Але секретар міськради нагадав, як в аналогічній ситуації місто втратило 3 мільйони гривень через зловживання на закупівлі мамографу.

«Якщо у вас основна мета зробити так як з мамографом, коли 3 мільйони гривень осіли в кишенях наближених до вас людей, тоді можна без погодження з бюджетною комісією. Якщо ваша мета заробити на цьому, то так і скажіть, що ви хочете заробити на цьому тому ніякого погоджень з бюджетною комісією», – звернувся до Каспрука Василь Продан.

Згодом цю інформацію підтвердив і депутат Михайло Яринич.

«На цьому мамографі вкрали 100 тисяч доларів наближені до Каспрука люди, і він це дуже добре пам’ятає. За ці кошти можна було купити два якісних мамографи і 5 апаратів для штучної вентиляції легень, які зараз так необхідні.

Зараз черга на цей мамограф щоб пройти обстеження 2,5 місяці. Але у Каспрука інша мета стояла, заробити у своєму оточенні. І тому він зараз опирається щоб бюджетна комісія погоджувала закупівлю дорогвартісного медичного обладнання» – заявив депутат Яринич.

Після цього Каспрук заявив, що він нічого до цієї закупівлі не мав. Але все ж погодився, узгоджувати з бюджетною комісією ці витрати, але прописати, які саме видатки.

Як уточнив голова бюджетної комісії Василь Максимюк мова йде саме про дороговартісне обладнання.

Нагадаємо, у 2017 році розгорівся скандал під час закупівлі мамографа у міську поліклініку №2. Його придбали за 10 мільйонів гривень, хоча аналоги можна було придбати на 3 мільйони дешевше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини