Над Чернівцями нависла загроза епідемії, а Каспрук продовжує гратись у політику

16.03.2020

Ситуація в області з поширенням коронавірусу дуже серйозна, якщо не сказати критична. На сьогодні зафіксовано вже 4 випадки заахворювання на COVID-19. Якщо додати сюди усіх контактних осіб, то виходить великий сніжний ком, який може перетворитись на потужну лавину для усієї області та України загалом.

Та попри усю серйозність загрози, яка нависла над містом та областю, міський голова Олексій Каспрук, зі своїми недолугими радниками, продовжує гратись у політику. Мер публічно з іронією коментує та ставить під сумнів рішення обласної влади та обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які на відміну від Каспрука, розуміють усю небезпеку і намагаються діяти на випередження не повторюючи помилок Італії та інших європейських країн, які занадто пізно увімкнули обмежувальні заходи.

Тож, на жаль, змушені констатувати, що ми таки не помилялись у публікаціях про низький професійний рівень міського голови Чернівців. Більше того, ситуація з коронавірусом продемонструвала наскільки низький цей рівень насправді.

Спочатку мер у нетверезому стані приїхав до людей, які на Гравітоні протестували під під’їздом хворого на коронавірус. Звісно мер має право після роботи зазирнути у чарку, але приїжджати до людей в такому стані, і тим більше приймати якісь рішення, це безвідповідально.

Ще 11 березня, Каспрук у своїх вечірніх прямих ефірах в мережі фейсбук, заявив, що попри оголошений Кабміном загальноукраїнський карантин, сьогодні підстав припиняти роботу закладів торгівлі в Україні, і в тому числі у Чернівцях, немає. Калинівський ринок працює і буде працювати в штатному режимі. Та люди, які на цьому хоч трохи розуміються, закрили ринок через високий ризик розповсюдження коронавірусу.

Наступного дня він почав сіяти паніку вже в ефірі загальнонаціонального каналу, заявивши, що в нас досі немає експрес-тестів, хоча мав би знати, що в той момент такі тести вже були, адже про це повідомляла обласна влада.

Згодом мер став іронічно обговорювати рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо скасування курсування внутрішньообласних  маршрутних автобусів, мовляв людям на роботу потрібно добиратись. Мер навіть просив скасувати це рішення. А вже наступного дня дослухався таки до закликів обласної влади про необхідність за можливості працювати дистанційно і сам же закликав людей не ходити на роботу. А сьогодні повідомив про аналогічні обмеження в курсуванні громадського транспорту Чернівців.

Сьогодні з’ясувалось, що вчителів міських шкіл попри карантин змушують ходити на роботу відмічатись. Це настільки безглузде рішення, що могло народитись в хіба голові якогось «совкового» чиновника по типу Мартинюка, який взагалі не розуміє, що відбувається.

Все виглядає так, що хтось понад усе намагається піаритись на епідемії, але зважаючи на свій рівень, навіть це не може зробити якісно і професійно, як власне і більшість справ у напівзруйнованих Чернівцях. Та єдине до чого хочеться закликати міського голову, принаймні не заважати в цій не простій для міста ситуації та не поширювати фейки. Гратись у політику в цій ситуації недоречно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини