Каспрук поширює фейки про коронавірус

13.03.2020

Міська влада безвідповідально поставилась до вимог та доручень прем’єр-міністра

Губернатор спростував заяви мера Чернівців Олексія Каспрука в ефірі одного із українських телеканалів, де міський голова зазначив, що місто і досі немає тест-систем для визначення захворювання на коронавірус. Тест-системи вже надійшли до Чернівецької області. Про це на брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

В ОДА повідомили, що найкраща профілактика для людей, які повернулись з країн де були зафіксовані випадки COVID-19 – це самоізоляція. Якщо ж такої можливості немає, в Чернівецькій області, в різних районах, визначили та підготували 400 місць для обсервації людей. Проте міська влада Чернівців безвідповідально поставилась до визначення місць для можливої обсервації. І на 260 тисяч населення має лиш 6 місць.

«Звертає на себе увагу той факт, що місто Чернівці безвідповідально поставилися до цього.  І на загальну кількість населення в 260 тисяч чоловік, офіційно було повідомлено про 6 таких місць.

Я прошу міську владу більш відповідально ставитися до таких вимог та доручень прем’єр-міністра і підготувати резервні місця для можливої обсервації», – заявив Осачук

Окрім того Сергій Осачук закликав мера перш ніж робити заяви в ефірах телеканалів про перепрофілювання тих чи інших медичних закладів узгоджувати такі питання і працювати скоординовано.

«Ми сьогодні здійснюємо загальну координацію – обласна державна адміністрація, департамент охорони здоров’я – це є той орган який відповідає за всі процеси на території області. Тому нам потрібно діяти у форматі повної взаємодії і скоординованості. Не допустимо робити імпровізовані заяви в ефірах телканалів про те що той чи інший заклад буде перепрофільований. Давайте якщо є такі ініціативи, спочатку погодимо з департаментом охорони здоров’я, а потім будемо заявляти. Тому я закликаю до більш солідарної позиції місто Чернівці», – розповів голова ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини