Чи був хабар? 200 тисяч доларів та 28 мільйонів гривень за оренду трущоб «Брусниці»

12.03.2020

Звинувачення НАБУ виглядають непереконливо, а інколи навіть відверто безглуздо

Журналіст Василь Забродський проаналізував інформацію НАБУ та САП щодо нібито хабаря, який, за словами правоохоронців, отримав голова облради Голова Чернівецької облради Іван Мунтян за оренду санаторію. Він знайшов не тільки нестиковки у матеріалах НАБУ, а і відверто безглузді та нелогічні речі, які детективи намагались «зліпити» в цю справу, і розповів про це в матеріалі на своєму ютуб-каналі.

Хабар нібито був взятий за сприяння підприємцю Юрію Кушніру в отриманні в оренду санаторію «Брусниця». Але Кушнір вже не один десяток років є бізнес-партнером родини Мунтяна. Саме тому інформація про можливий хабар Мунтяну від Кушніра виглядала м‘яко кажучи непереконливо, якщо не сказати – відверто безглуздо.

Санаторій «Брусниця», був збудований ще в радянські часи. Так, гугл зараз видасть безліч інформації з гарними фотографіями, де кожен бажаючий зможе обрати собі відпочинок і лікування за смаком. Сучасна будівля, євро номери або дерев‘яні котеджі із відповідним комфортом. Але всі ці фото, так само як корпуси і котеджі, не мають жодного стосунку до комунального підприємства санаторій «Брусниця».

«Ще з десяток років тому, найбільший «ґазда» району Ярослав Швед, при допомозі свого партнера екс-губернатора Буковини Олександра Фищука, всіма правдами і неправдами урвав у санаторію частину землі і майна. Де і збудував сучасний  житловий корпус. Питання яким чином переоформлялась земля і майно у власність компанії Шведа з Фищуком швидше до правоохоронців.

А від самого комунального санаторію не залишилось майже нічого. На семи гектарах землі стоять будівлі з середини минулого століття. І виявилось що в цих трущобах не тільки працюють, але й отримують лікування хворі. Невже за оренду трущоб і залишків совка хтось міг дати хабар в двісті тисяч доларів? Що саме тут  можна було орендувати, що хабар за право оренди був 200 тисяч долларів?

Для прикладу подібний санаторний заклад в селі Панка, Сторожинецького району, був викуплений, а не орендований, до речі родичами все того ж Фищука, всього за 20 тисяч доларів. То чому ж оренда трущоб Брусниці мала коштувати в десять разів більше?

Інвестиційна угода оренди передбачала вкладення в санаторій більше двадцяти двох мільйонів гривень протягом п‘яти років , і ледь не 100 тисяч гривень за оренду щомісяця. Тобто ще 6 мільйонів. Заплатити ледь не 30 мільйонів гривень за трущоби, і ще давати хабар в 200 тисяч доларів?

Минулого місяця фонд держмайна продав всього за 17 мільйонів гривень цілий оздоровчий комплекс в Яремчі. Тож як можна давати хабар за оренду трущоб, якщо можна купити у власність, вдвічі дешевше, суперовий санаторій в Яремче?», – зазначив журналіст у своєму матеріалі.

Василь Забродський пообіцяв у другій частині розповісти про те, що приховали «НАБУшники» з прокурорами, дивіться в другій частині.

Джерело: “Новини Буковини”

Коментарі
  • Чего комменты подтираете,совсем нюх потеряли? Или в доле с этими энцефалопатическими полуобразованными ублюдками?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини