У Чернівцях створений обласний Штаб захисту української землі

24.02.2020

До обласного Штабу захисту української землі, який створили у Чернівцях з ініціативи партійців ВО «Батьківщина», увійшли представники різних політичних сил і фермерських об’єднань. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови облпарторганізації ВО «Батьківщина» Василь Мельник.

Він наголосив, що «земля – це останній бастіон, єдине, що залишилося в селян, і не можна допустити її розпродаж». Це переконання базується на позиції фермерів, і за це політична сила ВО «Батьківщина» має намір боротися до цілковитої перемоги. Адже це питання Української незалежності, і тому законопроєкт про продаж землі уже викликав масові протести.

Серед загроз запропонованого владою законопроєкту про продаж землі Василь Мельник назвав те, що 72% території України, які є землями сільгосппризначення, можуть бути продані за короткий термін, і покупцями можуть стати іноземні громадяни. Також під продаж можуть потрапити не лише сільськогосподарські землі,  а й ліси та водні плеса. Окрім цього, відповідно до законопроєкту, земля може використовуватися в будь-який спосіб: може бути дозволено знімати верхій її родючий шар, користуватися надрами, може скасуватися вимога про спеціальні погодження на зміну профілю з сільськогосподарського на інший. Тому партія ВО «Батьківщина» вимагає збереження у законі захисних бар’єрів проти цих загроз.

Та найголовніше, чого вимагають «батьківщинівці» разом з численними об’єднаннями фермерів – це проведення всенародного референдуму з питання продажу землі.

Як приклад, Василь Мельник навів досвід сусідньої Польщі, звідки буквально кілька годин тому повернувся зі службового відрядження: більшість сільгоспземель і лісів у цій країні належать державі,  тут надзвичайно розвинуте дрібне фермерство (3 млн фермерських господарств проти всього лише 46 тис. таких в Україні), яке забезпечує і робочі місця, і ретельний догляд за землею.

Отже, першочерговими завданнями створеного в області штабу захисту української землі буде інформування мешканців Буковини про лобіювання владою неприйнятного законопроєкту про продаж землі, координація дій усіх організацій і об’єднань, які протистоять владі в цьому питанні, ініціювання звернень від місцевих рад усіх рівнів із закликом до верховної ради відмовитися від розгляду такого законопроєкту, продовжити мораторій на продаж землі і провести референдум з цього питання, а також індивідуальна робота з народними депутатами – аби переконати кожного з них не голосувати за таких законопроєкт і в результаті не дати верховній раді зібрати достатню кількість голосів за нього.

Василь Мельник нагадав, що головним лоббістом законопроєкту про продаж землі є президент Зеленський.

«Думаю, що боротьба, яка розгортається, очолювана партією «Батьківщина» і її лідером Юлією Тимошенко, вже найближчим часом дасть результат», – заявив партієць.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи