Електронний квиток по-Каспруківськи: нові валідатори за 3 мільйони відправили на ремонт

21.02.2020

Ситуація з введенням електронного квитка у Чернівцях яскраво характеризує загальні тенденції у місті. Те, що інші міста роблять за пів року, у нас триває вже четвертий рік.

І ось коли хвалений Каспруком електронний квиток мав би повноцінно запрацювати, у нас знову все поламалося.

Здавалось би ми вже на фінішній прямій, адже нещодавно, стаціонарні валідатори таки встановили у декількох тролейбусах. Але новенькі, щойно закуплені пристрої виявились несправними.

Оплатити поїздку не завжди виходить з першого разу, валідатори «зажовують» квитки, видають квитки з іншою ціною або ж не видають їх взагалі. Як наслідок зараз електронні пристрої, які тільки закупили, по черзі відправляють на ремонт фірмі постачальнику.

Кондуктори говорять, що деякі валідатори замінювали уже двічі, але вони всеодно не працюють стабільно.

67 таких валідаторів обійшлися місту у 3 мільйона 20 тисяч гривень. За два місяці роботи частину з них довелося віддати на ремонт.

Зрештою виявилось, що ми не готові не лише з валідаторами.  Розпіарена Каспруком «картка чернівчанина», яку він обіцяв ще перед виборами у 2014 році, виявилась непригодною для нових валідаторів. Тож картки зараз будуть усі терміново міняти. А щоб люди думали швидше, з 1 жовтня пільги на проїзд в електротранспорті будуть лише по новій «картці чернівчанина». Але щось підказує нам, що до жовтня знову не встигнуть виготовити та видати картку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини