Каспрук рівняється на Івано-Франківськ, який винен по кредиту майже 1,5 мільярда гривень

19.02.2020

Чернівці тим часом виплатять 15 мільйонів штрафних санкцій за невиємку  європейських кредитів

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук полюбляє згадувати та ставити у приклад європейські кредити, які залучають у місто наші сусіди з Івано-Франківська. Мовляв, тільки завдяки кредитам наші сусіди так швидко розвиваються.

У певній мірі, звісно, кредитні кошти відіграють роль, але не менш важливо наскільки якісно міський голова та його команда вміють їх використати. До прикладу мер Франківська Руслан Марцінків не допустив ситуації, коли за невиємку кредитних коштів потрібно платити мільйонні штрафи. Чернівці ж лише за те, що Каспрук не спромігся використати вже взяті європейські кредити, мають сплатити майже 15 мільйонів штрафних санкцій. Ще важча ситуація у Чернівцях з реалізацією проєктів по цим кредитам.

Хоча не все так райдужно і в хваленому Каспруком Івано-Франківську. Місто за 4 роки має виплатити разом з відсотками 1 мільярд 426 мільйонів гривень. Лише у 2020 році з міського бюджету витратять майже пів мільярда гривень на обслуговування боргів. Зокрема, 467,3 млн. загальна сума виплати за рік, з яких 202,7 млн. гривень це погашення основної суми боргу за отриманими кредитами, 150 мільйонів сплата відсотків, а 112,5 млн – підтримка комунальних підприємств у виконанні міжнародних кредитних угод. У 2021 році на обслуговування боргів потрібно буде витратити щонайменше 417,2 млн гривень. І ці суми також можуть змінитись через курс гривні до іноземної валюти.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини