Каспрук каже, що боляче усвідомлювати черговий корупційний скандал в його команді

17.02.2020

Знову поліція розслідує зловживання команди Каспрука, а Олексій Павлович вкотре пише пост у фейсбуці, про те, що людина шанована, колектив в шоці, ніхто не очікував, боляче усвідомити і тому подібне. Мер каже, що ця шанована людина, зловживаючи довірою директора, робила сумнівні проплати з рахунку комунального підприємства на значні суми за різні товари та послуги.

Ситуація повторюється раз-по-раз. Каспрук робить вигляд, що був не в курсі схем, висловлює стурбованість і вимагає справедливого розслідування. В свою чергу чиновники з його команди, яких викривають на корупції, рятуються використовуючи прогалини українського законодавства. Так було з заступником начальника ДЖКГ Олегом Пилип’яком, якого затримували з хабарем, так було з заступником Мартинюка Колешнею, який працював на відкатах і вимагав 230 тисяч гривень, так буде з чиновниками, які привласнили 4 мільйони на «пільгових» перевезеннях.

Цього разу до поліції звернувся директор Міжнародного аеропорту «Чернівці», і повідомив про злочин, який вчинила головний бухгалтер аеропорту. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження  за ознаками частини 4 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Наразі поліцейські перевіряють інформацію,  здійснюють перевірки та встановлюють всі обставини.

Керівництво аеропорту неодноразово наражалось на критику депутатів і журналістів за неефективну роботу. Так, у 2019 році під час громадського обговорення бюджету Чернівців директор летовища в 10 разів завищив показники податкових відрахувань підприємства.

Під управлінням Морського, якого вважають близьким до мера Каспрука, Чернівці не змогли відкрити жодного нового авіарейсу.

При цьому лише у 2018 році аеропорт отримав з міського бюджету 11 мільйонів гривень фінансової допомоги. Тоді ж директор летовища Борис Морський пропонував відремонтувати злітну смугу замість реконструкції проспекту Незалежності.

Загалом з 2014 року на ремонт смуги було витрачено 45 мільйонів гривень. При цьому екс-міністр інфраструктури Максим Бурбак визнав, що лише за першої каденції Каспрука 6 мільйонів гривень на ремонті «розікрали».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини